Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juni 1984 2

Joop van Teil had weer een ansichtkaart gestuurd. Bjarne kon zijn handschrift niet goed lezen. Er stonden wat onleesbare zinnen op de achterkant. Op de voorkant stond de afbeelding van een giraffe. Een mooie foto. Bjarne legde de kaart in zijn bureaulade. Joop stuurde wel vaker ansichtkaarten uit Amsterdam. Bjarne had inmiddels een aardige verzameling.

De eerste keer van het beminnen, samen met de beeldschone Emma, op haar wonderbaarlijke bed, was na de langste dag, precies twee jaar geleden, 21 juni 1982 in Utrecht.
Ze wilde dat vieren, de liefdevolle Emma, en ze begon Bjarne vakkundig te versieren. Met vlinders, bloemen, schijfjes komkommer in zoet zuur, uitjes, vlierbloesemwijn. Het beviel Bjarne uitstekend. Het was goed om te merken dat ze zich voor hem uitsloofde. Het maakte haar charmant.
Ze zoende zijn voeten, ze bracht hem vlierbloesemwijn om zijn hart te verwarmen. En ja, het gebeurde weer, die kortste nacht. Liefde hoefde nergens op te wachten, het was van een tedere schoonheid als een dauwdruppel zo mooi. Ze sprak weer alsof ze verliefd op hem was, en niet op de sluwe zakenman die haar snoepreisjes betaalde. Ze bedreven de liefde alsof ze op een wolk mochten dansen, telkens weer opnieuw op een zachte wolk, en ze verdween weer, naar Berlijn dit keer omdat daar een belangrijke boekenmarkt was.

Uit angst voor minachting bleef Bjarne voorlopig in de kast zitten.
Hij was bang dat ze op school iets zouden merken en dat ze hem net zo zouden gaan pesten zoals ze met Kees hadden gedaan voordat hij de school voorgoed verliet om te gaan werken. Bjarne was waarschijnlijk ook geen homo maar biseksueel, dat was nog onbekender en vaak niet te begrijpen. Meer en meer bleef hij de hele dag aan Kees denken. Hoe zou hij zelf met die minachting om zijn gegaan? Hij was nu veel zelfbewuster dan vroeger. Ze hadden via de poëzie zeker een gevoelszin met elkaar gekregen. Maar seks met hem was een hoofdstuk waar Bjarne voorlopig nog niet aan durfde te beginnen. Nog altijd had hij hem niet terug geschreven. De vakantie was bijna voorbij. De zon scheen weer wat vaker. De zomer aarzelde een beetje tussen regen en zonneschijn.

Frits kwam troost brengen, hij spinde een klein verhaaltje bij elkaar.
Hij was een lieve kater.

Schrijver: Bjarne Gosse
17 mei 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 4 stemmen 157Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)