Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juni 1984 3

Vanwege zijn nieuwe werk kwam Maarten Wolvenknaap vaak bij de kapper. Hij had altijd een strak geknipte haardos, soms met een golvende kuif, of anders achterover gekamd zoals bij een filmster. Hij had nu ook voldoende geld om iedere dag andere kleren te dragen. Hij zag Bjarne zelden, nu hij het zo druk had met zijn nieuwe baan.

De jeugdige Bjarne Gosse had verwarde gevoelens over zijn liefdesleven.
Hij hield van Emma, maar hij kon het niet langer ontkennen: hij was verliefd geworden op een man. En de naam van die man was Kees. Het was nu zaak om meer te weten te komen over de herenliefde, zodat hij niet onvoorbereid tussen de lakens terecht kwam. In de bibliotheek was die informatie die hij zocht niet te vinden, maar op een rommelmarkt kwam Bjarne een paar pornografische boekjes tegen waarvan onmiddellijk duidelijk werd waar ze over gingen.

Met rode oren bekeek de jeugdige Bjarne de confronterende afbeeldingen. Alles wat mannen met vrouwen in bed deden, deden mannen ook met elkaar. Hij hoefde slechts mijn ervaringen met Emma te koesteren om Kees te behagen. Bjarne Gosse begon steeds meer naar Kees Broodakker te verlangen. Hij was best wel groot geschapen, dat had Bjarne op zijn foto’s wel kunnen zien. Hij durfde de foto’s niet opnieuw te bekijken. Het was nog allemaal zo pril en vers. Bjarne was benieuwd hoe zijn torso er uit zag. Hij was sinds hij de school had verlaten een stuk mannelijker geworden en hij was een kop groter dan Bjarne zelf was. Hoe zou het zijn om in zijn armen te liggen. Hoe zou het zijn om met een man te zoenen zoals hij met Emma had gedaan. Zo dikwijls en zo vertrouwd.

Het moest wel een geheime relatie blijven. Discreet zoals ze dat noemden. Bjarne had nog geen zin om vanwege Kees uit de kast te komen. Maar wat als hij dat wel van hem zou vragen?

Kees Broodakker wist niet dat Bjarne Gosse een geheime relatie met zijn hospita had. Het begon Bjarne enigszins te duizelen. Waren deze verlangens wel te rechtvaardigen. Hij moest het eerst uit maken met Emma, maar hij was bang dat ze hem dan op straat zou zetten. Ze was tot alles toe in staat. En ze wist niet dat zijn gevoelens voor haar minder hevig waren dan voorheen. Bjarne hield nog steeds van haar, maar de aantrekkingskracht van Kees was op dit moment veel groter. Hij wilde iets nieuws ontdekken. Iets wat Emma hem nooit zou kunnen geven.

Joop van Teil had weer een ansichtkaart gestuurd. Bjarne kon zijn handschrift niet goed lezen. Er stonden wat onleesbare zinnen op de achterkant. “Met uitsterven bedreigd!”
Op de voorkant stond de afbeelding van een tijger. Een mooie foto van het favoriete dier van Bjarne. Bjarne legde de kaart in zijn bureaulade.
“Met uitsterven bedreigd!” De woorden bleven in zijn gedachten.

Schrijver: Bjarne Gosse
21 mei 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.5 met 4 stemmen 167Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)