Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juli 1984 6

Toen Bjarne de subtiele aquarel had bekeken keek hij naar het uitzicht door de ramen van het hotel-restaurant. Een prachtig uitzicht. De enthousiaste Bjarne zag wat konijnen de natuur volgen bij een duinpoll.
Kees kwam terug van de balie. “En heb je al wat uitgezocht schatje” Bjarne schrok want hij was vanwege het mooie uitzicht helemaal vergeten om op de dinerkaart te kijken. En Kees noemde hem schatje alsof hij onderdeel van een groter geheel was. Een geheimzinnig plan, uitvoerbaar tussen de lakens van een hotelbed. Er trok een rilling over de rug van Bjarne. Kees stoorde zich niet aan zijn zwijgen. Hij voelde aan dat Bjarne onder de indruk was en nam manhaftig de menukaart in zijn handen.
Kees geneerde zich er niet voor om flink met zijn benen de benen van Bjarne aan te raken onder de tafel. Het was duidelijk dat hij aan het voorspel was begonnen. De begeerte en de gretigheid waarmee Kees te werk ging maakten Bjarne Gosse verlegen. Hij dronk de rest van de lekkere koffie op om zich te vermannen.
“Op de graat gebakken griet met asperges, lijkt je dat wat Bjarne?” vroeg Kees terwijl Bjarne al half in dromenland was door de warmte van zijn benen. Hij had nog nooit op de graat gebakken griet gegeten, maar hij zei volmondig “Ja” “Dan bestellen we straks wel het nagerecht schatje.” Het klonk deze keer wel dubbelzinnig, maar van Kees kon hij het hebben. Hij was echt en puur.
Er kwam een slanke blonde vrouw naar de tafel toe gelopen om de bestelling op te nemen.
Kees klonk stoer, hij sprak zelfverzekerd en hij bestelde er ook een fles witte wijn bij. De dame liet even een merkwaardige blik zien toen ze het verlegen gezicht van Bjarne zag.
Een tijdje later kwam ze het eten brengen.
Het was fijn om wat te eten bij dit prachtige uitzicht, samen intiem. Het eten was gewoon lekker en door de wijn begon Bjarne zich wat over zijn verlegenheid heen te zetten. Kees zei niet veel. Bjarne kon wel aan hem zien dat hij glunderde van verliefdheid en waarschijnlijk was dat bij hemzelf niet anders.

Aan de laatste verrukkelijke asperge was Bjarne bezig toen de smoorverliefde Kees Broodakker in het hotel aan de duinen plotseling over poëzie begon. Hij sprak met kennis en inzicht. Hij prees het bijzondere talent van Bjarne en hij moedigde hem aan om vooral door te gaan met schrijven. Hij zou weleens een hele grote kunnen woorden, wat er waren er niet zo veel met zo een veelzijdig talent.
Bjarne vond zijn vleierij eerder amusant dan belerend, Emma zou nooit zo hoffelijk geweest zijn om hem te prijzen nog voor de maaltijd volledig in de maag zat. Opeens moest Kees zelf ook lachen om zijn overdreven gebazel. Het was ontwapenend om hem zo vrolijk te zien. Ze waren verzadigd door de heerlijke maaltijd in het hotel aan de kust. Bjarne kon aan Kees zien dat hij wist dat er niet veel voor nodig was om hem in bed te krijgen. Hij wilde nog even van het uitzicht genieten. In de verte ging de avondzon langzaam in de zee slapen.

Schrijver: Bjarne Gosse, 17 juni 2022


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.2 met 4 stemmen 193Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)