Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juli 1984 7

“Zullen we naar de kamer gaan? “ vroeg Bjarne om het ijs te breken. Ze hadden al besproken dat ze geen dessert zouden nemen. Kees maakte een toestemmend gebaar door met zijn hoofd te knikken. Hij liep voor Bjarne uit.
Ze liepen samen naar de kamer. Kees was weer geheimzinnig stil.
Bjarne Gosse had ook geen zin om iets te zeggen. Ze waren allebei moe van de intensieve uren die ze achter de rug hadden met elkaar op het zonovergoten strand.

Kees deed de deur van de kamer open. Het was een mooie lichte kamer met een uitnodigend tweepersoonsbed van een degelijke kwaliteit.
Kees dook meteen op het bed en gebaarde dat Bjarne daar ook moest komen liggen.

Nog steeds was het stil toen Bjarne naast hem ging liggen. Bjarne keek naar de witte muren van de kamer. Ook hier hing een aquarel van de blonde duinschilder, een heuvellandschap met wilde paarden. Bjarne keek er even naar om te wennen dat hij naast Kees lag.
Kees sloeg zijn armen om Bjarne heen en begon op fluistertoon tegen hem te praten. Hij had iets belangrijks te vertellen.
Een hele levensgeschiedenis kwam voorbij. Bjarne realiseerde zich dat Kees veel langer op dit moment had moeten wachten dan hijzelf, die pas sinds kort verliefd op Kees was geworden. Bjarne was al jaren zijn geliefde Bjarne en dat kon Bjarne opmerken uit de manier waarop Kees vertelde en aan wat hij allemaal aan het vertellen was. Hij sprak langzaam, soms wachtte hij totdat Bjarne iets terug zei.
“Vertel maar verder” zei Bjarne dan. “Ik luister wel.” Hij genoot ervan hoe Kees alles wist te verwoorden. Hij had Bjarne stevig in zijn armen geklemd. Bjarne was nu zijn liefje, het dromerige liefje, waar hij al die jaren naar had gezocht.
Dit was een stukje Kees nog niet eerder door Bjarne ontdekt. Hij bleef rustig verder praten terwijl Bjarne langzaam wegdommelde in een diepe droomslaap. Terwijl Kees nog aan het praten was verkeerde Bjarne inmiddels in diepe slaap.

Die nacht droomde Bjarne over een duikboot, diep in de onderste lagen van de oceaan. Een van de bemanningsleden was Arthur, die hij kende van school. Het was een angstaanjagende levensechte droom. Wat was Arthur van plan? En waarom verscheen hij in de nachtmerrie van Bjarne?

Schrijver: Bjarne Gosse
23 juni 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.5 met 4 stemmen 188Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)