Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juli 1984 8

De volgende ochtend toen Bjarne Gosse wakker werd in een voor hem vreemd bed van het Hotel in de duinen lag hij nog steeds tussen de armen van Kees Broodakker. Met zomerse kleren aan naast elkaar in slaap gevallen, kreeg de donkerblonde Bjarne het vermoeden dat Kees doorgegaan was met vertellen totdat ze allebei in slaap waren gevallen.
In het hoofd van Bjarne herinnerde dwaze beeltenissen aan zijn verontrustende droom. Waarom steeds die duikboot en waarom steeds die dominante Arthur? Wat deed Arthur in die duikboot?

Bjarne wurmde zich voorzichtig los uit de armen van Kees zonder hem wakker te maken en hij liep naar het raam om de witte gordijnen te openen.

Daar lag Kees in diepe slaap op het tweepersoonsbed van het hotel in de duinen. Bjarne sloop de kamer uit om een ontbijt te gaan halen. Langzaam kwam er in zijn geheugen terug, wat Kees hem allemaal had verteld over zijn door moeilijke omstandigheden geplaagde leven.

Kees Broodakker had Bjarne gevonden, maar hij had hem nog niet veroverd. Zijn verliefdheid kreeg een wending die vertrouwd aanvoelde. Kees had Bjarne veel over zijn gevoelsleven verteld en dat had Bjarne zelfverzekerder gemaakt. Kees had veel onzekerheden gekend waarmee Bjarne ook had geworsteld.

Twee broodjes met kaas en verse sinaasappelsap en warme koffie besloot Bjarne naar de hotelkamer te brengen om de slapende Kees te verrassen. Ze zouden nog een dag op het strand kunnen rondhangen. Het was stralend zomerweer met een aangename temperatuur voor vertier op het strand.

Toen de donkerblonde Bjarne terugkwam op de kamer van het hotel was Kees inmiddels wakker. Hij zag er aantrekkelijk uit zo jong uit de nacht gekomen.
Blij was Kees om Bjarne weer te zien, Gelukkig konden ze samen in de hotelkamer ontbijten.
“Het is prachtig weer Kees, we kunnen weer naar het strand gaan als jij ook tijd hebt.”
“Ja, Bjarne, we hebben nu alle tijd van de wereld”, antwoordde Kees en hij keek Bjarne aan alsof hij zojuist getuige was geweest van een orakel.

Bjarne streelde hem dapper over zijn schouder. Ze keken elkaar aan met veel betekenis en toen kwam eindelijk de eerste kus. De eerste kus in het hotel aan de kust.
Het was een lange verliefde kus van twee mannen die elkaar eindelijk hadden gevonden in wat al een tijdje in de verwachting lag.
En er volgde nog een kus, en nog een kus. Er volgden vele kussen aan de kust. De liefde bloeide op aan zee en nam nieuwe herinneringen met zich mee. Het werd een uitbundige dag aan het strand, deze keer zonder bier, maar met heerlijke sinaasappellimonade. Toen het avond werd gingen ze terug naar Utrecht.

Met een boek vol mooie momenten in het hart namen ze afscheid in de stad.

Schrijver: Bjarne Gosse
1 juli 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.7 met 3 stemmen 162Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)