Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Augustus 1984 4

De kleurrijke ansichtkaarten uit Amsterdam waren mooi, de afbeeldingen vond Bjarne geweldig. Maar waarom bleef die Joop van Teil hem die kaarten sturen. Nooit stuurde hij een kaartje terug. Hij had er geen geduld voor. En toch bleef Joop hem kaarten sturen.

Bjarne hoefde zich nergens voor te schamen. Hij had de vrijzinnige Kees Broodakker als zijn enthousiaste bewonderaar. Hij vond alles wat Bjarne schreef geweldig en ook zijn lichaamstaal sprak hem op een vertederende manier aan. Voor snackbar lectuur had de jeugdige Bjarne Gosse gewoonweg geen tijd. Ze hadden toen nog niet van die handige elektrische apparaten die het huishouden konden verlichten. Hij was eigenlijk huurder en huisman tegelijk. Alles wat Emma achter haar bevallige kont liet slingeren ruimde hij op. Hij verschoonde de kattenbak van Frits, die door de ouderdom wijzer leek geworden en nog maar een drol per dag aan het daglicht liet zien. Hij leegde de asbakken van zijn hospita, een kettingrookster.

Bjarne Gosse begreep het wel waarom Emma zich zo opwond. Nederlanders stonden nu eenmaal niet bekend om hun goede smaak. Hij kon daar weinig aan doen, behalve wanneer hij haar beminde. Het leek soms een eeuwigheid geleden, die aanhankelijke kus van Kees.
Emma lag met haar benen weids voor Bjarne Gosse. Ze was naakt en bevangen door de warmte. Alsof hij een zomerse bloemenweide moest betreden. De liefde leek weer net zo innig als altijd.

De volgende dag had hij vreemde gevoelens in zijn hoofd. Het voelde alsof hij een dubbelleven had. Hij vroeg zich af of hij nog wel voldoende controle over zijn emoties had. Het leven lachte hem toe, dat wel, en de zon scheen iedere dag voor iedereen. Maar steeds waren er weer die twijfels. Hij kon niet altijd in het leven van zijn hospita blijven. Wanneer ze afwezig was, kwam er veel meer rust in zijn hoofd. Ze vermoeide hem met haar dominante erudiete karakter. Zijn geest had veel meer ruimte nodig.
Opnieuw had Bjarne vreemde dromen over een duikboot, die door zijn belevingswereld zwierf. Opnieuw verbleef zijn klasgenoot Arthur in die duikboot. Het waren verwarrende dromen. Dromen die Bjarne niet goed kon duiden. Hij probeerde er niet aan te denken. Het was duidelijk dat alleen Arthur de vaarrichting van de duikboot kon bepalen.

Nog steeds had Kees Broodakker geen enkel teken van leven gegeven. Alsof hij van de aardbol was verdwenen na het intense strandavontuur. Bjarne probeerde afleiding te vinden.
Hij moest die week zijn aantekeningenschrift van het examenvak economie doornemen. Wanneer hij voor zijn herexamen zou slagen had hij zijn diploma binnen handbereik en kon hij zich gaan concentreren op zijn artistieke talenten.

Het was nu nog een week doorzetten.

Schrijver: Bjarne Gosse
20 juli 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.5 met 4 stemmen 157Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)