Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Terug tot Joke Damman

Joke, oftewel Jomanda, is terug van weggeweest, al zit zij voorlopig nog in haar onderduikadres in Mill Bay, Canada. Zij verstopt zich daar achter een hoge heg en in een afgelegen huis met een lange oprijlaan. Volgens wel.nl is Jomanda de kluts kwijt en is zij langzamerhand knotsgek aan het worden. Sinds haar laatste partner Ramon Krommenhoek haar in 2013 in de steek liet, ging het bergafwaarts met haar psycho-somatische gesteltenis. Voor haar is Nederland een gepasseerd station, nadat zij jarenlang is verketterd en beschuldigd van met name het overlijden van Sylvia Millecam, die ook haar eigen verantwoording had en nam. Jomanda heeft Sylvia destijds verkeerd geïnformeerd en gestuurd, al geloofde zij het juiste te doen. Sylvia overleed op haar 45-ste door borstkanker, maar Jomanda is in 2013 definitief vrijgesproken. De wraakzucht van sommigen bleef haar op de hielen zitten. Dus verhuisde ze naar Mill Bay, ver van dat onwetende, wraakzuchtige, rationele Nederland.

Wanneer je zoals Jomanda, o.a. geïnspireerd door Jozef Rulof, continu in contact bent met de goddelijke wereld, is het zeker erg moeilijk om met de doorsnee mens om te gaan. Zij heeft zich jarenlang bewust op de voorgrond gezet en zij heeft zichzelf in diverse arena's vrouwmoedig verdedigd, maar ook voor haar is de durfkracht en de energie eens op. Zij woont inmiddels alweer ruim 10 jaar sterk geïsoleerd in het wijdse Canada, waar de mooie natuur een heilzame uitwerking biedt. Ondertussen zijn er twee documentairemakers bezig geweest om haar uit de tent te lokken, maar Jomanda laat zich niet voor hun karren spannen en gelijk heeft ze. Één van die sensatiezoekers is Tineke de Nooij, die voor een dicht hek kwam te staan en daar pissig over was. Tineke en Johan Vlemmix proberen haar te redden van een anonieme ondergang, maar ze vergeten dat Jomanda zichzelf wel kan redden en alleen andere hulplijnen accepteert. Al zijn er uitzonderingen, want iemand van haar niveau en in haar lijn van denken is op haar spirituele pad gekomen. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

De paranormaal begaafde Robbert van den Broeke, geboren op 7 mei 1980 in Breda, is de nieuwe vlam van Jomanda, tenminste volgens de roddelpers en volgens Robbert zelf, die de laatste maanden intensief contact met Jomanda heeft. In zijn autobiografische boek 'Van zorgenkind tot medium' schrijft Robbert zeer duidelijk over zijn ontwikkelingsweg. Een kinderpsychiater schreef hem eens antidepressiva voor, waardoor hij niets verbeterde. Verhoging van de dosering hebben zijn ouders succesvol verhinderd. Een paranormaal begaafde begeleidster vertelde hem, dat hij niet in de war was en dat de ziektebeelden (schizofrenie, autisme ect.) niet op hem van toepassing waren. De psycholoog/ziener Rens Hendriks heeft hem toen verder geholpen. Robbert heeft in aanleg bijzondere paranormale vermogens die hem in staat stellen de fenomenen die afkomstig zijn uit de andere dimensies ook waar te nemen er deel aan te hebben, Robberts is extreem gevoelig voor deze werkelijkheid van de andere wereld, hij stond als kind al extreem open, aldus Rens Hendriks. Robberts ziet en duidt graancirkels en energetische lichtbollen (ufo's). Hij heeft contact met buitenruimtelijke gidsen en hij fotografeerde lichtfenomenen. Zijn oudste zus is Saskia (1977) en zijn jongste zus is Madelon (1984). Zijn ouders zijn Nanny (1952) en Peter (1950).

Juist het medium Robbert werkt nu samen met Jomanda in een podcast op You Tube. Zoals Jomanda ooit bij de radio begon, zo gaat zij nu weer van start. Haar come-back gaat nu via een zielsverwant, die haar altijd al bewonderde. Het mooie is, dat Jomanda al met instralen is begonnen, zoals zij dat eerder ook via de radio deed. Oud-aanhangers zullen de waterflessen al voor de boxen gezet hebben, vermoed ik. De vereenzaamde Jomanda (74 jaar) is inmiddels smoorverliefd op Robbert (42 jaar) geworden. Jomanda is sterk vermagerd, net als Celine Dion, en zij wordt door demonen, monsters, kwade geesten en buitenaardse entiteiten achtervolgd. Die kruipen in haar keel en zetten pinnen in haar wangen, zodat zij niet kan eten. Zij willen haar kapotmaken. Robbert neemt haar hartstikke serieus en hij moet haar via de webcam elke dag instralen en scannen. Jomanda heeft dus haar eigen Jomanda gevonden. Doet Robbert dit niet, dan is zij totaal in paniek. Zij creëert dus een afhankelijkheidsrelatie. Robbert zegt, dat zij haar dag en nacht claimt. Dat klinkt behoorlijk ziekelijk als het waar is wat Robbert zegt, want ik geloof zijn slachtofferrolstellinginname niet. Hij weet donders goed wie hij aan de lijn heeft en hij probeert via haar zijn bekendheid uit te breiden en net zo beroemd als zij te worden. Toch mist hij haar charisma en dat weet hij. Daarom speelt hij met haar mee.

In hun gezamenlijke podcast op internet leest Jomanda haar door de goddelijke wereld ingegeven gedichten voor en zwijmelt Robbert met haar mee. Hij paait haar op een slijmerige manier, waar zij in lijkt te trappen, ook om hun onderhuidse rivaliteit te onderdrukken. Zoals Robert zijn verhouding met Jomanda stelt, is er sprake van chantage aan Jomanda's kant. Jomanda wil graag dat Robbert naar haar toe komt om haar ieder moment van de dag te kunnen behandelen. Dat klinkt wel heel erg wanhopig en noodzakelijk. Het kan ook gewoon een goede versiertruc zijn, want Jomanda is niet alleen verliefd op Robbert, maar zij wil ook met hem trouwen en samen met hem, ondanks haar leeftijd, een kind krijgen. Ik zie het al voor me: Robbert en Jomanda, de Dikke en de Dunne in de echt verbonden. Misschien doelt Jomanda op een geestelijk kind, want wanneer zij eenmaal door Robbert genezen is, wil zij met hem terug naar Nederland gaan en samen met hem healings gaan geven. Zij wil haar krachten met Robbert gaan bundelen. Op zich geen slecht idee en het zou een stunt van jewelste zijn, maar is het werkelijk houdbaar en is haar vroegere succes te herhalen? Volgens mij wordt het tijd dat Jomanda zichzelf vergeeft en met minder genoegen moet nemen. Een liefdesrelatie met Robbert zit er echt niet in, vooral omdat hij homoseksueel is en ook omdat hij niet op haar verliefd is. Hij klaagt al bij de roddelpers over haar opdringerige gedrag, terwijl hij in hun podcast vol lof is over haar gedicht, die van leven en laten leven en de anderen vrij laten spreekt.

Jomanda zal moeten accepteren dat zij fysiek oud is geworden en dat zij rijp is voor een verzorgingstehuis, al of niet van psychiatrische origine. Haar gloriedagen zijn allang voorbij en zij kan zich beter als een Klazien uut Zalk gaan gedragen. Door haar gedaanteverwisseling zal ze in Nederland niet overal meer herkend worden en de boze geesten in Nederland zijn krachteloos geworden of zij snijden zichzelf in de vingers. Voor opnieuw weer allemaal healingsessies is zij veel te oud geworden en zij kan beter nog wat van haar oude dag gaan genieten. Haar heilige taak zit er allang op. Laat Robbert het rustiger vaarwater van Jomanda niet verpesten met zijn wilde plannen en laat hij haar beschermen tegen een bij voorbaat desastreuze come-back. De goddelijke wereld zit echt niet op een waanzinnige ondergang van Jomanda te wachten en Robbert kan in zijn eentje best voldoende verder boeren. Zodra er een standbeeld van Jomanda onthuld gaat worden, weten we de corpulente Robbert wel te vinden.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
2 september 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 1 stemmen 107Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)