Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Rob de Wijk en Khadija Arib

In 'Op 1' van gisteravond zat de quasi-intellectueel Rob de Wijk te beweren, dat er meer wapens naar Oekraïne moeten. Afgezien van het feit dat zoiets een zeer slecht idee is, zei Rob eerder in het EO-programma 'Dit is de Dag': 'Als het Westen doorgaat met het leveren van wapens, dan is het risico van een nucleaire oorlog absoluut reëel'. Rob bazelt dus maar extreem langs zichzelf heen, wat hem tot een zeer onbetrouwbare kakelkip maakt, waar niemand iets wijzer van wordt. Verder vindt deze warhoofd dat de Russen, die na de oproep tot mobilisatie op de vlucht geslagen zijn, in Rusland moeten blijven om tegen Poetin te vechten. En dat zij, die al gevlucht zijn, om dezelfde reden terug naar Rusland moeten. Terwijl wij weten, dat dienstweigeraars in Rusland 15 jaar cel inclusief martelingen krijgen en dat om een 'waanidee' (term van een overgelopen Russische soldaat). Rob zou het zelf eens moeten proberen om in Rusland tegen Poetin te gaan protesteren, laat staan te vechten. De uitkomst laat zich raden.

Mensen zoals Rob gooien olie op het vuur in Oekraïne. Meer wapens betekent alleen maar meer oorlog en alle ellende van dien. De allerbeste oplossing voor duurzame vrede is nog altijd het pacifisme. Denkend aan het wereldberoemde boek 'De wapens neer!' van de hoogstintelligente, radicale pacifiste/barones Bertha von Suttner, die in 1905 de Nobelprijs van de Vrede kreeg. Rob met een protestbord op het Rode Plein zou meteen hardhandig door de politie worden meegesleurd. Een kleine kans dat iemand daar filmbeelden van heeft gemaakt of weten mee te nemen. Zeg maar 'Bye bye Rob voor 15 jaar!'. Zonder het leger en de politie zou Führer Poetin niet zo'n grote bek hebben en zou hij allang door potige verplegers naar een psychiatrische inrichting zijn afgevoerd. Het zijn die verrekte, achterlijke, heerszuchtige, sadistische, zwaar geestesgestoorde legerzwijnen en politiehonden die Poetin's imperium overeind houden. Stalin en Hitler waren ook niets zonder hun stupide, volgzame en geïndoctrineerde aanhang. Verkijk je dus niet alleen op die ego-centrische despoot en gewetenloze dictator met zijn lelijke macho-grijns. Het is een vreselijke massabeweging, die ontzenuwd en ontmanteld moet worden. Toch is het hoopgevend om te zien, dat een groot deel van het Russische volk niet meer te bedotten valt en dat die afhaakt. En dat deel, domme Rob, behoren wij met open armen te ontvangen!

Ondertussen is er in Nederland opnieuw een belachelijk schandaal bedacht, waarvan de aimabele Khadija Arib het lijdend voorwerp is geworden. Het lijkt soms alsof die leden van de Tweede kamer denken, dat de hele wereld om hen draait, dat iedere, kleine uitspraak of beweging die zij doen, effect heeft op de algehele toestand in de hele wereld. Deze Haagse bubble werkt zelfs met terugwerkende kracht. Voor zover nu bekend, is de huidige Kamervoorzitster Vera Bergkamp de aanstichter en heeft zij een persoonlijke grief jegens de altijd correcte en innemende Khadija Arib, die nu woedend is gemaakt en dat is zij niet gauw. De half-Marokkaanse, lesbische, wiettolerante kenau Vera zat Khadija al eerder dwars met een negatief artikel op de site van RTL Nieuws. Er zijn 2 anonieme brieven naar de landsadvocaat Pels Rijcken verstuurd, waarin Khadija helemaal zwart wordt gemaakt. Ik denk brieven van Baudet en Wilders, maar dat terzijde. Deze twee laffe aanklagers kunnen het niet verdragen, dat Khadija tot voorzitster van de Tijdelijke Commissie Corona werd benoemd. Dat maakte hen pisnijdig en stinkend jaloers. Zij (en mogelijk ook anderen, in ieder geval Vera) betichten Khadija van: een schrikbewind, een onveilige werkomgeving, machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag.

Bij dat laatste denk je direct aan seksueel overschrijdend gedrag, Me too gedoe, wat in de Tweede kamer wel vaker schijnt voor te komen. Denk maar aan die ophef over Volt-minister Nilüfer Gündugan en seksueel grensoverschrijdend gedonder binnen de PvdA, waar Khadija inderdaad ook lid van is. Bij wie zal Khadija dan over de grenzen zijn gegaan en in hoeverre was dit seksueel van aard? Ik krijg daar allemaal gekke visioenen over, die in een slapstick of Tiroler softpornofilm niet zouden misstaan. Wat gebeurt daar toch allemaal achter de coulissen en buiten de camerabeelden in dat Tweede Kamergebouw? Hoeveel heftige debatten worden er door de ministers in hun vrije tijd op hotelkamerbedden of gewoon bij hen thuis beslecht? In oorlogstijd gebeuren er wel meer rare, onverwachtse dingen, om Rob er nog even bij te betrekken. De chaos en krankzinnigheid breidt zich alleen maar uit. Nord Stream 1 en 2 lekkages dumpen uiterst giftige methaan in de oceaan, die al zo onder druk staat van menselijke vervuilingsmisdaden. De mens is het meest asociale, gevaarlijk destructieve dier op aarde. Zonder na te denken over de gevolgen voor andere levensvormen. Vera Bergkamp wordt verweten te laks in het handhaven van de orde te zijn en dat reageert Vera af op Khadija. Een gewiekste afleidingsmanoeuvre, net als de sabotage van de gasleidingen in de oceaan. Er wordt bewust verwarring gezaaid om elders zijn/haar gang te gaan. De gemene streken van de mens zijn nog lang niet allemaal in kaart gebracht. Het is soms echt om moedeloos van te worden. Bij Vera en Khadija zie ik pittige en best wel erotisch getinte modderworstelgevechtsbeelden voor me en denk ik aan 'Two Tribes' van Frankie Goes To Hollywood. Bij Poetin en Rob ook. Was het maar zo simpel.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
29 september 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 297Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)