Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

december 1984 3

De jeugdige Bjarne Gosse kwam zijn goede vriend Gerard Vroeg in de Utrechtse kroeg de Nachtraaf tegen. Hij had het nieuws ook gehoord.

De twee enthousiaste jongemannen dronken drie biertjes en gingen toen naar een andere tent in de stad, waar ze tot laat in de nacht bleven hangen om zich te verpozen in de duistere uren.

Gerard vroeg zich af of Bjarne Gosse de Italiaanse Gianluigi goed kende. Bjarne vertelde dat hij ooit een was voor hem had gedraaid zoals hij ook weleens voor Gerard deed.
Toen ze juist van plan waren om weg te gaan kwam de bekende radio deejay Arnold Roodkop de tent binnen. Bjarne groette de beide heren en ging snel naar huis.

De jonge succesvolle kunstenaar Peter Halm had Bjarne Gosse wel eens toegefluisterd dat hij zo zelf fotomodel kon worden, maar dat was in een poging geweest om hem tevergeefs te versieren. Bjarne had er alleen maar om kunnen glimlachen. Bjarne bezat nog niet de helft van de schoonheid van Gianluigi, die met een glimlach in staat was om zowel vrouwen als mannen te laten flauwvallen.

Het was goed dat Gianluigi zijn uiterlijke schoonheid zo goed kon verkopen. Het ging Bjarne Gosse uiteindelijk meer om de innerlijke schoonheid van de mens en die had hij veel meer bij zijn gedichtenvrienden gevonden.

Hij had een bundel toegestuurd gekregen van Esther. Het waren mooie gedichten met een herfstgevoel.
Bjarne had een ansichtkaart van Joop van Teil over het hoofd gezien toe hij ze verzamelde om terug te sturen.
Er stond een afbeelding van een giraffe op de voorkant.
En op de achterkant stond met grote letters.
“En wanneer durf jij je nek uit te steken, Bjarne?”
Bjarne twijfelde geen moment, hij verscheurde de ansichtkaart. Hij las nog een gedicht van Esther en ging toen slapen.

De donkerblonde Bjarne miste de aantrekkelijke Kees toen hij zich naakt omdraaide in zijn slaap. Kees Broodakker had dan wel niet dezelfde schoonheid als Gianluigi, hij was wel leuk om naar te kijken.
Terwijl Bjarne Gosse er van overtuigd was dat de flirtpartij van Gianluigi op geen enkele manier indruk op hem had gemaakt dacht zijn onderbewustzijn daar anders over. Bjarne droomde weer over de duikboot, en toen over een giraffe en toen? Het was een vreemde droom, vol droombeelden en schimmige herinneringen.

Er was een uitnodiging onderweg naar de brievenbus van het herenhuis waar Bjarne een kamer huurde. Een uitnodiging voor een expositie met beeldende werken van de Amsterdamse Alfons Bortano. Het thema van zijn werken was: de mens.

Schrijver: Bjarne Gosse
30 september 2022


Geplaatst in de categorie: schilderkunst

4.3 met 3 stemmen 196Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)