Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Zomer 1986

Sam Cooke had een grote hit in de zomer van 1986. “Wonderful world “ was vaak op de radio te horen. Ook Madonna liet van zich horen met de radiohit “Papa don’t preach”.
De situatie in het gezin waar Bjarne uit afkomstig was, zorgde voor zware omstandigheden in het leven van Bjarne.
De drang om te schrijven was voor Bjarne een urgente noodzaak geworden. De knipperlicht-relatie met in Amsterdam met zijn geliefde Trudy Mol bracht veel spanning met zich mee. Ze was er nooit wanneer hij haar nodig had en wanneer zij er wel was, was ze hongerig en op zoek naar ontspanning. Ze leefden te verschillend om tot een opbouwend iets te komen.

En toch bleef Bjarne belangrijk voor Trudy, die drie jaar jonger was dan Bjarne. Ze vertelde hem verhalen, liet hem reflecteren op haar avonturen en deelde geheimen waarover niemand iets mocht weten. Het was jammer dat de interactie tussen de twee jonge mensen zo wisselvallig was. Ze beloofden allebei beterschap, een betere relatie, een betere vriendschap, maar het bleef bij proberen en dan weer hard op de muil gaan.

Het was die zomer dat Bjarne ondanks alles toch weer over intimiteit met een man begon te denken. Hij had alles geprobeerd om de verblijfplaats van Kees te achterhalen. Het boek leek gesloten, nergens was de heer Broodakker, totdat Bjarne een korte brief kreeg met een zeer gesloten karakter.
“Ik heb me aangesloten bij een sekte, ik kan je niet vertellen, waarom en waar ik verblijf. Misschien later, wanneer ik alles kan vertellen, kunnen we elkaar weer ontmoeten. Leef in de tussentijd het leven zoals jij dat wilt.”

Opnieuw klonk door de radio “Wonderful world”. Bjarne probeerde het gevoel te begrijpen. Zo slecht was het allemaal niet, het kon altijd slechter. Het was een mooi lied vol troost. Bjarne zette het geluid van de transistorradio iets luider.

“Don't know much about history
Don't know much biology
Don't know much about a science book
Don't know much about the French I took

But I do know that I love you
And I know that if you love me too
What a wonderful world this would be “

De telefoon rinkelde. Het was Trudy. Eindelijk.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=1HoVF6iv7OE

Schrijver: Bjarne Gosse
4 november 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 1 stemmen 221Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)