Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

december 1986

Op een regenachtige middag tegen het einde van de decembermaand van 1986 kwam Bjarne de aantrekkelijke Trudy Mol tegen op straat. Ze begon te vertellen over haar moeder terwijl ze samen naar de Hema liepen om er schuursponsjes te kopen. In de Hema klonk de liveopname van de zangeres zonder naam. Ze had een grote hit in Nederland met deze vertolking van “Mexico”. Bjarne en Trudy gingen in de koffiehoek zitten en ze bestelden er koffie en twee croissantjes met kaas.

De moeder van Trudy Mol was een eenzame alleenstaande vrouw, die van de oude Russische schrijvers hield. Ze had twee kinderen, Trudy haar dochter die in Zeeland werd geboren, en Fjodor haar zoon die in Amsterdam het levenslicht zag nadat zij een korte relatie had gehad met een Russische zeeman. Trudy vertelde rustig over haar moeder.

Opeens noemde Trudy Bjarne Gosse de liefde van haar leven. Hij moest en zou met haar moeder en haar broertje Fjodor oudejaarsavond vieren. Bjarne had er geen zin in, maar na aandringen van Trudy stemde hij toe. De laatste avond van het jaar 1986 arriveerde Bjarne keurig op tijd bij de voordeur van moeder Mol. Het werd een gezellige avond. Moeder Mol had voor iedereen een glaasje warme wijn en tijdens het kaartspel bleek de twaalfjarige Fjodor de intelligentste speler.

Trudy en Bjarne besloten het nieuwe jaar ergens anders in te luiden. Toen het nieuwe jaar 1987 nog moest beginnen, gingen Trudy Mol en Bjarne Gosse naar een kraakpand in de stad waar een groot nieuwjaarsfeest werd gehouden. Bjarne zag de vrienden en vriendinnen van Trudy en hij schrok van haar populariteit. Juist nu hij dacht dat ze eindelijk een relatie hadden, verloor hij haar op het feest uit het oog. Toen het twaalf uur was klonk er gejuich en gingen de mensen elkaar feliciteren. Bjarne kon Trudy niet terug vinden.

Het werd hossen op de “The passenger” van Iggy Pop, en vergeten dat de tijd zo ongemerkt voorbij ging. De volgende dag Trudy Mol om uitleg vragen, maar ze had geen tijd want ze was met haar kapsel bezig, ze wilde voortaan een blauwe hanenkam in plaats van een rode. De punkperiode was allang voorbij, maar ze durfde haar imago niet van zich af te gooien. Ze had een grillig karakter, een sterke wil en een uitdagend uiterlijk. Bjarne moest niet zeuren, wie had er nu zo een geweldige vriendin. Ze was hem geen verklaring schuldig. De dingen gingen zo als ze waren gegaan. Er was niet veel houvast. Het was nu taai zijn en volhouden totdat er betere tijden zouden komen.

Jan Boter stuurde een nieuwjaarsbrief met daarin de groeten van Emma, met wie het volgens Jan beter ging nu het nieuwe jaar begonnen was.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=-fWw7FE9tTo

Schrijver: Bjarne Gosse, 14 november 2022


Geplaatst in de categorie: bedankt

4.0 met 3 stemmen 310Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)