Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

oktober 1988

Twee weken later was het zover. Na een half uur fietsen vond Bjarne aan de rand van de stad de studentenflat waar Astrid een kamer huurde omdat zij rechten had gestudeerd maar daar in het tweede jaar mee was gestopt. Ze serveerde witlof gerold in warme ham en schonk daarbij een frisse licht gekoelde witte wijn. Ze deed dat gekleed in een mooie rok bedrukt met blauwe bloemen die in het voorbij gaan een zware parfumlucht lieten ruiken. Het was gezellig, er was niet meteen een klik, maar die kwam er wel naar mate de avond naar de nacht toe kroop. Het werd donker en de radio ging aan. Daar klonk de muziek waarop ze samen hadden gedanst en een wetenschappelijk programma op de BBC.

Het beddengoed was van een stevige kwaliteit linnen en zwart van kleur. Aan de muur hing een groot portret van het idool van Astrid, de populaire zangeres Grace Jones. Tot diep in de nacht luisterden ze samen naar de radio en toen vielen ze in slaap, vredig naast elkaar in bed.

Er was iets typisch aan de geur van blauwe bloemen. De geur was het sterkst in de nacht.

De volgende dag ging Bjarne weer op de fiets terug naar de Spaarndammerbuurt. Over een week had hij afgesproken met Astrid om haar te ontvangen in zijn kleine woning op de vierde verdieping. Hij was van plan een grote pan spaghetti te maken met een smakelijke bolognaisesaus. En een frisse salade met verse citroen en ijsbergsla. Er stonden nog drie flesjes bier in de koelkast.

De twee geliefden hadden een wonderbaarlijk romantische avond samen. Astrid bleef niet slapen, maar ze spraken af elkaar spoedig weer te ontmoeten. Er bloeide iets van liefde tussen de twee, maar het was nog niet precies te duiden.

Bjarne had een idee voor een nieuw schilderwerk, met de titel “Moeder en Zoon“. Het werd een vlekkenschilderij, met kleine kleurvlakken in diverse tinten blauw, wit en een klein beetje roze. Een spontane schildersessie met een opvallend resultaat.

Astrid wilde niet in de studentenflat blijven wonen. Ze zocht een ander leven, ver weg van haar mislukte studie Rechten en de wereld van de universiteit. Ze was gecharmeerd door de artistieke Bjarne. Zijn schilderwerken waren voor haar een aangename verrassing.

Schrijver: Bjarne Gosse
25 januari 2023


Geplaatst in de categorie: liefde

4.2 met 4 stemmen 176Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)