Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

november 1988 2

Astrid had het huurcontract van haar kamer in de studentenflat opgezegd. Ze kon haar spullen tijdelijk opslaan in het huis van haar ouders in Amstelveen. En voor drie maanden had ze de beschikking over een woning in de Amsterdamse Pijp, om op de woning te passen tijdens de afwezigheid van de bewoner. Het was een grote ruimte op de benedenverdieping van een oud pand, niet ver van de Albert Cuyp markt en de drukte van de Pijp. Ze kon dan in die drie maanden naar een woonruimte zoeken, zonder dat zij huur hoefde te betalen. Het bleek minder eenvoudig dan het leek. Een hoop gedoe bij het opslaan van de spullen en de afspraak met de bewoner van de Pijp twee weken later dan oorspronkelijk de bedoeling was.

In de tussentijd was ze eindelijk een keer bij Bjarne blijven slapen, maar de ruimte was eigenlijk te klein voor twee enthousiaste personen. Ze besloten elkaar voor twee weken met rust te laten. Dan had Astrid de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en kon Bjarne weer tijd vrij maken voor zijn creatieve werkzaamheden. Hij had van Astrid een cassettetape met muziek van Grace Jones gekregen. Ze had een mysterieuze charme. Een warm en zwoel gevoel van binnen. Wanneer de winter koud zou worden was er altijd de warmte van de muziek. De liefde van Astrid voor Grace en haar wonderlijke eigentijdse muziek kon niet anders dan een bewijs van goede smaak zijn. Bjarne was in zijn nopjes. Astrid hield van een eigentijdse frisse stijl. Hij kon even ontsnappen uit de stoffigheid van zijn herinneringen aan het heuvellandschap.

Een week later, begin december, was hij welkom in de grote ruimte op de benedenverdieping van een oud pand in de Pijp. Het sinterklaasfeest werd sober gevierd. Na twee dagen vertrok Bjarne weer naar zijn bovenwoning in de Spaarndammerbuurt. Hij wilde ook verhuizen. Het liefst zo spoedig mogelijk. Hij wilde weg uit de Spaarndammerbuurt. Hij had er naar zijn zin gehad. Er waren mooie tijden geweest, maar er waren ook vervelende dingen gebeurd.
Hij wilde in een andere woonruimte verder met zijn leven.

Schrijver: Bjarne Gosse
31 januari 2023


Geplaatst in de categorie: verhuizen

4.2 met 5 stemmen 318Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)