Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Voorjaar 1989

Op de radio klonk de grote hit van The Bangles: Eternal Flame. Een aanstekelijk lied over de onuitputtelijke liefde. De liefde tussen Astrid en Bjarne begon steeds meer te beklijven. Ze waren samen op vakantie gegaan. Het voorjaar van 1989 vond voor Astrid en Bjarne grotendeels plaats op een zonnig eiland. Lange wandelingen over warme stranden, zwemmen in de zee en lezen onder een parasol. De twee geliefden hadden het er naar hun zin.

Bjarne had twee boeken meegenomen: “I Know Why the Caged Bird Sings” van de Amerikaanse schrijfster en dichter Maya Angelou. Een indrukwekkend boek. Bjarne deed er een week over om het te lezen. Het andere boek dat Bjarne had meegenomen was “Bezorgde ouders” een in 1988 verschenen roman van de Nederlandse schrijver Gerard Reve. Beide schrijvers waren van invloed op het bewustzijn van Bjarne. Ieder op een totaal andere manier, maar het maakte een onuitwisbare indruk op de jeugdige Bjarne, die inmiddels een door het zonnebaden bruin gekleurde huid had gekregen.

Ook op het vakantie-eiland klonk de muziek van The Bangles. Er ging een gerucht dat de zangeres het refrein naakt had ingezongen.

Astrid en Bjarne hadden een bezoek gebracht aan de grootste stad van het eiland en er in een hotel overnacht. In dat hotel bedreven ze voor de eerste keer de liefde, ruim een half jaar na hun eerste ontmoeting in de Jordaan in Amsterdam.

In het vliegtuig op de terugreis begon Astrid over samenwonen. Bjarne had er geen oren naar, zijn ingewanden waren van streek door een te vette maaltijd en hij moest in het vliegtuig naar het toilet. Eindelijk terug op Schiphol wilde Bjarne zo snel mogelijk alleen zijn en een paar dagen de tijd nemen om alle indrukken te verwerken.

De volgende dag in zijn kleine woning op de vierde verdieping in de Spaarndammerbuurt klonk weer de hit van The Bangles, “Eternal Flame”

“Close your eyes, give me your hand, darling
Do you feel my heart beating?
Do you understand? Do you feel the same?
Am I only dreaming?
Is this burning an eternal flame?”

Het was een onvergetelijke zonovergoten vakantie geweest. Maar was Astrid degene met wie hij verder wilde? Ze hadden samen avonturen beleefd op het vakantie-eiland. Elkaar beter leren kennen in een andere omgeving. Maar waren er genoeg overeenkomsten, raakvlakken, om met elkaar samen te gaan wonen?

Schrijver: Bjarne Gosse, 4 februari 2023


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.6 met 5 stemmen 232Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)