Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Voorjaar 1992

In het voorjaar van 1992 stond er een fietstocht door het Amsterdamse bos in de agenda gepland. Tussen alle regendagen door kwamen er dagen dat het de moeite waard was om er op uit te trekken. Om het voorjaar te beleven in de natuur.
Joshua Eenoog had met Bjarne afgesproken. Het werd een onvergetelijke dag in het Amsterdamse bos. Joshua Eenoog bleek over veel fantasie te beschikken. Alles waar hij iets over had te vertellen nam Bjarne gretig in zich op. In het Pannenkoekenhuis bij het Bosmuseum werden er grote pannenkoeken gegeten en Joshua nodigde Bjarne uit om bij hem thuis een keer pannenkoeken te komen eten.
Op de terugweg werden de twee fietsers overvallen door een fikse regenbui. Ze besloten onder een viaduct te gaan schuilen. Bjarne haalde een klein notitieboek tevoorschijn en schreef wat lyrische zinnen over wat ze die dag allemaal hadden gezien en gehoord.

Een week later waren de pannenkoeken van Joshua welkom als warme avondmaal. Een meegenomen cassettetape nam wat muziek van de oude vinylplaten van Joshua Eenoog op. Het werd een gezellige avond waarin nog wat wat nagepraat over het bos-avontuur een week eerder.
Ze spraken af om in het weekend naar een festival in Ruigoord te gaan.
Ze zouden elkaar daar ontmoeten, want Joshua ging met wat vrienden op pad naar het kunstenaarsdorp even buiten de stad.

Slank klonk beter dan mager, veel vet was er niet te zien. Totdat de vriendin van Joshua tevoorschijn kwam in een toneelstuk over de lente.
Er was van alles te beleven en de mensen kwamen overal vandaan.
Eten was er uit verschillende windstreken en de drank kwam uit de grote stad. Bjarne had een leuke avond, die eindigde met een lange fietstocht terug naar huis.
Thuisgekomen bemerkte Bjarne dat hij de verkeerde jas had aangedaan.
Het was niet zijn eigen jas waarmee hij uit Ruigoord was vertrokken.
Het was te laat en Bjarne was te moe om nu nog terug te gaan.
In de jas bevonden zich geen belangwekkende goederen. In zijn eigen jas had Bjarne ook niets achtergelaten. Er was nu iemand in Ruigoord die zijn jas kon dragen.

Schrijver: Bjarne Gosse
4 maart 2023


Geplaatst in de categorie: voedsel

4.7 met 3 stemmen 334Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)