Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Voorjaar 1999

Bjarne probeerde de essentie te begrijpen van de dwaze droom waarmee het voorjaar van 1999 begon. Wat was begonnen als een romantisch sprookje had nu de inhoud van een scene uit een horrorfilm. Eerst was het een mooie droom, later werd het een angstaanjagende nachtmerries. Het werd de hoogste tijd dat hij leerde om schepen achter zich te verbranden. Het verleden was te zwaar voor zijn rugzakje, hij wilde niet al die ballast meenemen naar de volgende eeuw.

Bij het Troebel Water Collectief was er een nieuw persoon verschenen. Een gedrongen man, een beetje te dik, met de grijns van een dronken man op zijn gezicht. Hij had een markante naam en bijbehorende manieren. Hij straalde van nature gezag uit, maar hij was zo gek als een deur. Het duurde niet lang totdat Jochem Slijk de nieuwe voorzitter werd van het T.W.C.

Eerst leek er een fantastische stimulans uit te gaan van deze nieuwe gek in het collectief, maar als snel werden de onderlinge relaties tussen de leden veel ingewikkelder door het psychologische werk van deze fantast. Bjarne was blij met nieuw leven in de brouwerij. De twee raakten min of meer bevriend. Een fatalistische misrekening van Bjarne die hij al snel moest bekopen.

De ongewenste intimiteiten werden steeds opdringeriger. Bjarne ging minder vaak naar het atelier. De regels voor de sociëteitsavonden werden verscherpt. Het mocht allemaal niet baten. Het irritante gedrag nam grensoverschrijdende vormen aan. Bjarne trok aan de bel, maar zijn klachten werden niet serieus gevonden.

Bjarne was steeds vaker in Utrecht te vinden bij zijn beste vriend Berend. Daar kon hij bij mooi weer in de tuin werken en daar woonden ook zijn kattenvrienden.

Schrijver: Bjarne Gosse
14 juni 2023


Geplaatst in de categorie: emoties

4.0 met 3 stemmen 196Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)