Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Herfst 2005

In de herfst van 2005 kreeg Bjarne een lange brief uit Zwitserland. Kees Broodakker liet voor het eerst sinds jaren weer van zich horen. Hij had in Zwitserland een geliefde gevonden en hij wilde daar Bjarne niet mee belasten. Kees woonde niet langer bij zijn tante op de boerderij, hij had een eigen huis gekocht waarmee hij samen met zijn man woonde. Ze hadden twee honden, een papegaai en een parkiet en een kleine kas met kamerplanten. Uit alles kwam naar voren dat ze samen gelukkig waren. Het kwam als een verassing voor Bjarne. Het gaf hem een dubbel gevoel. Hij wist dat het nooit meer wat zou worden tussen Kees en hem, maar hij gunde het Kees meer dan wie dan ooit om gelukkig te zijn met zijn geliefde.

Emma stuurde een kaartje voor de verjaardag van Bjarne Gosse. Onverwacht, maar met het voor haar doen zo broodnodige cynisme. Woest verscheurde Bjarne de obscene afbeelding met de cynische tekst op de achterkant. Ze had haar vileine deskundigheid om mensen diep te kwetsen nog niet afgezworen. Was er nog een onbetaalde rekening? Moest Bjarne haar zijn hele leven dankbaar blijven? Of raakte hij gewoon te snel uit zijn doen?

Op “het Blijvertje” was het weer gezellig, Tikkeltje Fruitzang uit Zuid Limburg had als vaste geefster van reacties gezorgd voor meer spontaniteit, zodat de site wat laagdrempeliger werd voor halve analfabeten, die bezig waren met leren interpreteren. Er kwamen nieuwe getalenteerde schrijvers bij, die lieten zien dat de dichtkunst nog springlevend was.

Bjarne had een zwak voor Tikkeltje Fruitzang, meer nog dan voor de andere leden van “het Blijvertje” die voor hem in aanzien waren gestegen. Het werkte verslavend om elkaar complimenten te geven en een fijne dag toe te wensen. En er zaten echt knappe creatievelingen tussen, die woorden lieten rijmen op andere woorden, met binnenklank en ritme in emotionele schommelingen.

De verjaardag van Bjarne was niet onopgemerkt gebleven. Tikkeltje had een fraai en frivool verjaardagsgedicht geschreven. Het leek misschien een beetje overdreven, maar haar voorbeeld deed anderen volgen. Op het einde van de dag stonden er zeker elf gedichten over de verjaardag van Bjarne op “het Blijvertje.”

In een aantal gedichten werd Bjarne bewonderd om eigenschappen, die hij nog niet had opgemerkt bij zichzelf.

Schrijver: Bjarne Gosse
10 september 2023


Geplaatst in de categorie: verjaardag

4.0 met 2 stemmen 242Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)