Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Herfst 2007

In de herfst van 2007 vertelde Violette in het buurthuis dat ze last had van een writer’s block.
Ze bleef gissen naar de oorzaken van deze gebeurtenis en maakte Bjarne deelgenoot van deze persoonlijke ellende. Uiteindelijk wist ze er veel over te vertellen. Ze werd teveel afgeleid door familieleden en de persoonlijke situatie waarin haar leven verkeerde.

In de herfst van 2007 was Bjarne een trouwe bezoeker van het Weblog van Mobar geworden.
Met lede ogen zag hij aan dat de blonde indianenvrouw alles uit de kast haalde om Mobar te manipuleren. Op een gegeven moment haalde ze hem over om samen te gaan musiceren.
Mobar zou de teksten schrijven en voor de percussie zorgen, en zij nam de zang en het gitaarspel voor haar rekening. Ook was ze van plan om haar gevoelige viool te gebruiken.

Bjarne probeerde het psychologische spel te begrijpen. De blonde vrouw uit Haarlem was aangestoken door de amoureuze gedichten van Mobar. Ze zag daar wel muziek in en samen musiceren was een mogelijkheid om dicht bij hem te zijn. Hij zou dan wel wat woorden kunnen
inbrengen, maar zij zou de eerste viool blijven bespelen, terwijl Mobar op de trommels sloeg.

Het kon allemaal via de ingebouwde chatbox op het weblog van Mobar. Bjarne was een trouwe volger van de oeverloze discussies tussen de vrouw uit Haarlem en de creatieve Amsterdammer.
Het begon al bij de eerste regel die Mobar had geschreven voor het nieuwe liefdeslied.
Het moest minder langdradig, korter van toon. Ze had vanuit Haarlem overal commentaar op.
Tot groot vermaak van Bjarne kwamen ze niet verder dan het eerste couplet. Nog voor het refrein moest beginnen haakte Mobar af met een venijnige toon.

Dan maar liever alleen een deuntje op zijn blokfluit spelen. Mobar miste gewoon de juiste snaren voor het overgevoelige vrouwelijke schoon. Ze was ook al wat ouder, maar het liefhebben niet verleerd, die blonde indianenvrouw uit Haarlem, waar je de zee al kon ruiken.

In het buurthuis kwam Bjarne een vrouw tegen, die net als Violette last had van een writer’s block.
Bjarne gaf haar het telefoonnummer van Violette. Misschien konden ze elkaar helpen.

Op “het Blijvertje” werd de verjaardag van Bjarne uitbundig gevierd. Opnieuw werden hem wonderbaarlijke eigenschappen toe gedicht. Van een anonieme bewonderaar kreeg hij een stuk lavendelzeep waarmee hij de huid van zijn lichaam kon wassen.

Schrijver: Bjarne Gosse
20 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: internet

4.0 met 3 stemmen 238Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)