Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

juli 2016

De julimaand van 2016 liet zich verassen door de sombere gedachten van Bjarne. Zonder het placebo van de dichtkunst en de bittere troost van stevige rode wijnsoorten was zijn sobere nuchterheid veranderd in een somber denken over alles wat het leven aan troost bood. Maar hij moest het zien vol te houden anders hadden de medicijnen geen zin.
Geen liefde, armoedige vriendschap, en geen familie waar hij op terug kon vallen. Geen nieuwe flessen gevuld met rode drank of witte bloemen voor op het behang. Geen minnaars en geen minnaressen.

Opnieuw werden er schildersdoeken uit zijn woeste periode naar de kringloopwinkel gebracht. Ze hadden daar een eigen plek veroverd, boven een verlegen bankstel, veel te duur voor de kwaliteit van de stof, of naast een bescheiden ovale tafeltje tegen de wand tegenover een ronde spiegel.
Er waren ook nog theelichthouders waar hij vanaf wilde, de magie van het waxinelichtje was uit zijn gedachten verdwenen. Een vaas van Emma waar hij niets meer om gaf, de asbak van een overleden tante. Het ging allemaal richting kringloopwinkel. Ook die oude brievenbusportemonnee ging met de oude spullen mee.

De julimaand was een zomermaand, maar in het hart van Bjarne was het hartje winter. Bevroren was zijn ziel door het heengaan in de eenzame tijd. Niets was tijdelijk, alles leek urenlang te duren. Alsof er geen momenten meer waren die vanzelf voorbij zouden gaan. Zijn vader was nu dood en hij lag zelf bijna in de goot. Er was meer energie nodig om aan de opdrachten van het leven te voldoen. Maar alle energie leek uit de ziel van Bjarne verdwenen.


“Ik hoop dat deze brief je in een ruimte van troost en openheid vindt, aangezien ik mijn gedachten wil delen over een onderwerp dat van groot belang is in ons leven en in toekomstige mogelijke relaties. Ik wil over seks praten, ik denk dat we dichtbij genoeg zijn om erover te praten en ik kan me op dit gebied voor je openstellen. Ik wil mijn gedachten uiten met het grootste respect, begrip en empathie en de unieke ervaringen en emoties erkennen die gepaard gaan met dit intieme aspect van ons bestaan.
Voor mij is seks een krachtige uiting van liefde, verbinding en kwetsbaarheid. Het is een diepe eenheid die verder gaat dan het fysieke, die tot in de diepten van onze ziel reikt en banden creëert die zowel intiem als diep zijn. Het is een actie die boekdelen spreekt over onze verlangens, onze identiteit en ons verlangen naar authenticiteit. Misschien romantiseer ik seks erg, maar ik wil dat mijn eerste seks met jou is en het was erg waardevol voor mij.

Als homoseksuele man is mijn reis van zelf-ontdekking en zelfacceptatie waarschijnlijk gevuld met uitdagingen en introspectie. Het is een bewijs van de kracht en moed om je ware zelf te omarmen en de prachtige complexiteit van je seksuele geaardheid te vieren.

Ik begon er veel over na te denken en stelde me onze eerste nacht samen voor, het spookt allemaal door mijn hoofd tot in de kleinste details. Ik ben er zeker van dat jouw seksuele ervaring net zo gevarieerd en individueel is als jijzelf en ik zou graag willen dat jij het bent die mij onderdompelt in deze wondere wereld. Het is belangrijk om deze ervaring met een open hart te benaderen, waarbij u uw grenzen, verlangens en het belang van toestemming in gedachten houdt. En ik ga er al mee akkoord om seks met je te hebben, het enige probleem dat overblijft is de afstand tussen ons.”


Opnieuw had Bjarne een brief gekregen van de flamboyante homoseksuele kunstenaar Alfons Bortano, maar hij realiseerde zich nauwelijks wat de betekenis was van de inhoud van de brief. Hij had geen behoefte aan nieuwe papierrommel en deponeerde de brief met een nonchalant handgebaar in de dichtstbijzijnde prullenbak.

Langzaam begon de verwarring bij Bjarne toe te nemen. Hij realiseerde zich niet dat er mensen waren die werkelijk om hem gaven. De meest simpele dingen leken hem te verstoren in het rouwproces.

Schrijver: Bjarne Gosse
21 december 2023


Geplaatst in de categorie: individu

4.3 met 3 stemmen 146



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)