Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

januari 2017

Het was waarschijnlijk in een kerk, of in ieder geval in een oud gebouw met een groot houten altaar. Het was niet goed te zien omdat het bijna donker was, op het licht van wat flakkerende kaarsen na.
Ze stond daar in volle glorie in haar befaamde rode jurk met zwarte mouwen en naast haar stond de bekende schrijver Jan Boter, volledig gekleed in het leer en met een elegante zonnebril op. Het leek wel een duo uit een oude film, of twee figuranten uit een boek van Violette. Het was onduidelijk wat ze daar deden, maar plotseling onaangekondigd begon Jan Boter aan een donderpreek. Het was niet goed te verstaan omdat het stemgeluid voor een harde echo zorgde tegen de muren van het oude gebouw.

Bjarne kon zich een groot gedeelte van de droom herinneren, voornamelijk omdat hij de droom al eerder had gehad. Het was een preek tegen de psychiatrie geweest. Hij kon het zich niet letterlijk herinneren. Het was als een waarschuwing binnengekomen. Op het moment dat hij patiënt was van wat in de volksmond het vampierennest werd genoemd. Bjarne moest voor afleiding zorgen, anders zouden ze hem wellicht leegzuigen en hersenloos achterlaten.

Opnieuw begon Bjarne een zoektocht op de datingsite, waar korte chatgesprekjes de boventoon voerden. Begin januari verscheen er iemand die serieus was en contact met Bjarne zocht.

In januari 2017 was Bjarne in de ban van een magische verschijning op het internet. Na een verzoek om een e-mailadres ontstond er al snel een correspondentie. De brieven die via het internet werden verstuurd maakten indruk op Bjarne. Dit was een bijzonder persoon met diepgang en een bovengemiddelde intelligentie. Het was een aantrekkelijke verschijning die openhartig kon schrijven. Hij moest plotseling naar Amerika, omdat zijn vader daar op een sterfbed lag. Hij ging eerst naar Parijs om vandaar uit de oceaan over te vliegen. De brieven hadden een dramatische ondertoon.

Eenzaamheid van stilte had Bjarne nodig om nieuwe beelden voor het droomlandschap te verzinnen. Er gingen dagen voorbij zonder berichten uit het buitenland. Er was nu ook een droomlandschap in het buitenland. Hoe zou het daar met zijn droomverschijning gaan?

Schrijver: Bjarne Gosse
5 januari 2024


Geplaatst in de categorie: individu

4.3 met 3 stemmen 120



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)