Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

april 2017

De aprilmaand van het jaar 2017 begon voor Bjarne met een droom. Hij kon zich de droom de volgende ochtend gedeeltelijk herinneren.

Er was een verlegen jongetje, een warme zomerdag verwelkomde zijn kleine kinderwereld. Achter het houten huis, met de door zijn vader gemaakte geitenhokken, lag een ovaal vorming rietveld. Iedere zomer werd het riet met een zeis gemaaid door een rietmaaier die het riet bundelde en de bundels tegen elkaar stapelde als een soort van rieten wigwam. Het was als jongetje leuk om daar tussen te spelen, als een kleine indiaan met kinderfantasie.

Bjarne was helemaal vergeten dat zijn peettante met haar kinderen uit Brabant was gekomen om haar zus en het gezin waarin ze leefden te bezoeken. Toen hij er wel aan dacht, had hij geen zin om naar het houten huis terug te gaan. Het was veel leuker in het rietveld met de indianenhuizen voor eenzame verlegen kinderen.
Toen de zomerdag genoeg dromen had ontvouwen, besloot Bjarne toch naar huis te gaan. Hij zou op zijn kop kunnen krijgen, wanneer hij helemaal verstek liet gaan. Hij moest een smoes verzinnen, maar dat lukte niet. Het bleek ook niet nodig want zijn peettante, tante Nellie, was heel blij dat ze hem zag. Ze vond het leuk dat hij indiaantje was gaan spelen in het rietveld.
De droom ging over vroeger, realiseerde Bjarne zich toen hij zijn tanden ging poetsen.

Alles wat hij deed, zijn verhalen schrijven, zijn gedichten verstrooien, de fantasiestad van de kringloopwinkel, zijn bezoek aan de psychologe, zijn zoektocht naar de romantische liefde, Bjarne ging er over schrijven in een lange brief aan de wereld. Hij had die brief in een lege whiskyfles in zee gegooid.

Het was volkomen zinloos om nog te verwachten dat hij ooit een levenspartner zou vinden. Hij kon net zo goed met een spook trouwen. Emma Petronella viel hem lastig wanneer hij nachtmerries had. Bjarne herinnerde zich hoe ze ooit samen een fles whisky hadden leeggedronken om daarna samen in bed te belanden. En Emma was in een spook veranderd toen ze eindelijk tot een hoogtepunt kwamen. Het was een grapje met een laken over haar hoofd, maar schrikken was het toch voor Bjarne.

Op een avond na een kop thee keek Bjarne op de chatpagina van de datingsite.

“Hallo, u lijkt me een aangenaam persoon. Je bent mooi. Ik wil graag nadere kennismaking. Ik hoop de goede persoon achter uw verschijning te zien en ik hoop dat u niet op zoek bent naar casuele seks? Ik werd onlangs deelnemer van deze website, en voor mij kwam er een heleboel obsceen aanbod. Ik heb geen zin om hier lang te vertoeven. Ik ben niet op zoek naar casuele seks. Ik hoop dat het u dat leuk vindt en mij ook beter wilt leren kennen. Verstrekt u hier uw e-mailadres voor mij dan zal ik u verder schrijven via uw e-mail.”

schreef de bescheiden man van 33-jarige leeftijd op zijn chatpagina. Bjarne Gosse was nieuwsgierig en gaf hem zijn e-mailadres in de hoop hem via deze digitale weg beter te leren kennen, voor wat vriendschap en wellicht meer als ze elkaar aardig zouden vinden.

Diezelfde avond in het oude op maneschijn wachtende Amsterdam kreeg Bjarne een mailbericht.

“Hallo Bjarne, dank je dat je mij jouw e-mailadres hebt gegeven. Ik zal nu niet veel schrijven, ik wil er eerst van overtuigd zijn dat dit e-mailadres juist is overgenomen en dat je dit bericht hebt ontvangen. Ik zal op jouw antwoord wachten en in mijn volgende mail-brief zal ik meer over mezelf vertellen en je een foto sturen. Ik ben erg blij met ons contact!¨

Het bericht was in het Engels geschreven, maar Bjarne Gosse kon inmiddels redelijk in het Engels denken en hij kon er makkelijk een Nederlandse vertaling van maken. Bjarne stuurde een uur later een bericht terug.

“Hallo, ik heb je bericht ontvangen.
Ik ben 54 jaar oud en woon in Amsterdam in het oostelijke gedeelte van de stad.
Ik kijk er naar uit om jouw mail-brief te ontvangen.

Bjarne Gosse.”

De dag erna was de bescheiden man inderdaad van de datingsite verdwenen en Bjarne kreeg ook geen antwoord op zijn mail-briefje, de bescheiden man was een bescheiden man gebleven.

Schrijver: Bjarne Gosse, 12 januari 2024


Geplaatst in de categorie: individu

4.7 met 3 stemmen 111



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)