Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

april 2020

“Om meteen eerlijk met de deur in huis te vallen: Ik heb helemaal niets met de hautaine toon van uw epistel. Bij deze beëindig ik onze correspondentie en zal ik afzien van verdere communicatie.”
In het nieuwe verhaal van Violette waren de zinnen duidelijk, direct en zakelijk. Anders dan voorheen liet ze Bjarne niet meer als lezer dwalen in haar bloemrijke fantasie over de natuur.
Bjarne zocht afleiding nu hij zijn Facebookvriendenkring had geminimaliseerd tot enkele honderden mensen met interessante onderwerpen op het Facebookprofiel. Met mensen die het alleen nog maar over het virus hadden was hij inmiddels wel klaar. Hij probeerde zo veel mogelijk informatie van betrouwbare nieuwsbronnen te halen.

Dolfijnen in de kanalen van Venetië, het bleek al snel nepnieuws. Wat wel zeker was, waren de heldere blauwe luchten, nu er minder luchtverkeer was en minder verkeer op de weg. Ook de vrijwel lege straten en het anderhalve meter afstand houden hadden een eigenaardige charme voor de geestestoestand van Bjarne.

De fysiotherapie begon met een massage van het linkeronderbeen. Daarna moest hij krachttraining doen om de spieren in het been sterker te maken. Het zorgde helaas voor overbelasting, waardoor de pijn en het niet goed kunnen lopen erger werden. Na deze terugslag duurde het lang voordat het weer beter werd. Bjarne deed thuis oefeningen en ging iedere week naar de fysiotherapie.

Truus van het Leger des Heils hielp hem met het huishouden. Ze had een voorkeur voor lijstjes maken. Opschrijven wat er moest gebeuren, zodat Bjarne wist wat hem te doen stond. Af en toe stak ze ook zelf de handen uit. Er ontstond uit pure noodzaak een klik, het gezelschap was goed, als Truus er was en de manke Bjarne niet overal alleen voor stond.

Schrijver: Bjarne Gosse
18 april 2024


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 3 stemmen 23



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)