Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

augustus 2020

“Hier lag laatst een lied te slapen” stond er met een viltstift op een parkbank geschreven. De denker Bjarne vroeg zich af door wie? Een scholier met een muzikale aanleg die noten kon lezen, of een oude dame met een mislukte carrière als operazangeres? De denker Bjarne dacht aan allerlei mensen, het was een keurig handschrift en de letters leken te dansen, hier en daar aangetast door regen en wind.
Bjarne dacht aan mensen met een voorname afkomst, die niet zoals hij uit armoede waren geboren. Maar welke rijke dame zou er op een parkbank schrijven, wanneer zij wist dat het niet mocht.
Een hovenier die dacht aan een toekomst in de populaire muziek, was waarschijnlijker. Bjarne dacht hardop en stond weer op van de bank toen er een wandelaar naderde. Het lopen ging beter dan in de voorgaande tijd. Het linkerbeen was weer in conditie voor wandelen.

In augustus 2020 liepen de besmettingen met het coronavirus weer op. Er werden extra maatregelen aangekondigd. De mensen waren na de moeizame maanden daarvoor wel klaar met het virus, maar het virus was nog niet klaar met hen. Bjarne maakte zich zorgen in verband met de verhuizing. De renovatie van zijn woning had vertraging opgelopen en zou enkele maanden langer duren dan was gepland.

“Nicotine vernauwt de bloedvaten, waardoor met name in de extremiteiten de bloedtoevoer vermindert. Tegelijkertijd bevat tabaksrook koolmonoxide, een gas dat veel sneller bindt aan hemoglobine dan zuurstof en zo de zuurstof in het bloed verdringt. Roken vermindert de conditie en verzwakt het immuunsysteem.“

Terwijl Bjarne zich verdiepte in de zin en onzin van zijn verslaving, barstte er buiten een onweer los die hem alles deed vergeten.

Schrijver: Bjarne Gosse
21 mei 2024


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 4 stemmen 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)