Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

januari 2021

In januari 2021 ontving Bjarne Gosse eindelijk informatie over de opleverdatum van zijn gerenoveerde woning in de Amsterdamse Oosterparkbuurt. De verhuizing zou begin februari 2021 gaan plaatsvinden. Het was dus de laatste maand in zijn tijdelijke woning in de Blasiusstraat.

Nog altijd had Bjarne geen nadere informatie over de gratis verhuisservice gehad. De casemanager zou toch het contact regelen? Voordat de verhuizing zou plaatsvinden moesten eerst de muren nog worden afgeschilderd. De casemanager vertelde dat de beperkte woordenschat van de psychologe voor haar goed te begrijpen was. De psychologe adviseerde goed naar de casemanager te luisteren.

Er werden mensen aan Bjarne voorgesteld tijdens een afspraak in de gerenoveerde woning. Bjarne was zo verstandig geweest om Berend te vragen om ook aanwezig te zijn. Het was een verwarrende ontmoeting. Brutale mensen die op listige wijze hun malafide handel probeerden te verdoezelen.
Voor het schilderen werd een enorm bedrag gevraagd en voor de verhuizing was geen verzekering en geen goed vervoer. Het gratis verhuizen bleek gewoon een babbeltruc om mensen in een moeilijke situatie zoveel mogelijk geld afhandig te maken. Berend de beste vriend van Bjarne vond het voorstel belachelijk met een ruzie met de casemanager van Mentrum als gevolg. Zij zat dus ook in het complot.

De psychologe probeerde alles wat krom was recht te praten. Deze narcistische blondine had totaal geen verstand van zaken en ze kwam haar eigen afspraken niet na. Het was een bevreemdend contact voor Bjarne geworden. Hij werd er niet gelukkiger van en het irriteerde hem dat zij zich zo gedroeg. Hier waren hulpverleners bezig met het veroorzaken van extra chaos. Goede bedoelingen die uitliepen in kwalijke contacten met de bedoeling Bjarne zoveel mogelijk geld af te troggelen.

Truus hield haar hoofd koel, ze begreep het gedrag van de casemanager ook niet goed, en ze ging van dingen uit die niet zo waren. Ze nam het schoonmaken van de lege tijdelijke woning na de verhuizing voor haar rekening. De verhuizing werd op advies van Berend weer door de studenten verhuisservice gedaan, die rekenden een redelijk tarief voor een verzekerde verhuizing. Die wisten waar ze mee bezig waren.

Het schilderen van de woning werd in samenspraak met Berend door Bjarne en Berend zelf gedaan, dat was vier keer goedkoper dan de aanbieding van de malafide organisatie waar de casemanager mee kwam.

Door de coronamaatregelen waren de winkels weer gesloten, maar Berend en Bjarne wisten op straat voor een woonwinkel een laminaat op de kop te tikken. Het was een goede deal in deze benarde tijden. Alles werd in drie dagen door Bjarne en Berend geschilderd en daarna werd het laminaat gelegd. Alleen in de keuken kwam een vinylvloer.

De psychologe sprak steeds over “de laatste loodjes”. Ze was aan haar eigen geouwehoer gewend geraakt. Bjarne had weinig vertrouwen in de mensen van Mentrum, die voortdurend anders deden dan ze zeiden dat ze zouden doen.

Schrijver: Bjarne Gosse
29 juni 2024


Geplaatst in de categorie: verhuizen

3.9 met 12 stemmen 122Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jet Rood
Datum:
11 juli 2024
Email:
jetroodhotmail.nl
De dingen des levens Bjarne...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)