Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dag van Recht en Vrede

De tijd heeft niet stilgestaan maar wat heeft de mens eruit geleerd?
Weet U welke dag het vandaag is ? Een dag dat u vrij over straat kan lopen zonder vrees zomaar neergeschoten of vermoord te worden door iemand die om een of ander geloof of zinloze reden of zonder zonder een enkel motief U iets wil aandoen.

Er is geen plek op aarde waar een mens nog veilig kan zijn. Weet U nog wat er in de oorlog is gebeurd? Of heeft U ooit iemand ontmoet die het aan u heeft kunnen vertellen ? De waarheid van de oorlog in al haar wreedheid en waanzin.

Miljoenen rouwden na de oorlog om het verlies van hun dierbaren. De wereld baadde in een tranenzee. waarin ieder slachtoffer er een was ... teveel.Voor zij die het overleefden ging de oorlog en het verdiet tot op de laatste dag en tot op heden niet voorbij.

Nooit meer oorlog, lang leve de vrijheid, lang leve de liefde, lang leve de koningin, klonkt als een symfonie uit de harten van de mensen tot de angst terugkeerde .en de mensen leerden hoe koud de wereld kon zijn onder een ijzeren gordijn. Tussen Oost en West kwam een kille muur te staan die de volkeren van elkaar scheiden deed.

Een Muur die in onszelf steeds nog reflecteerd. Een halve eeuw later viel De Berlijne Muur door de wil en het verlangen van het volk, naar een humane en rechtvaardige wereld waarin iedereen vrij is. De vreugde was ongekend toen men danstte, Oost en West tussen de brokstukken van de opengebroken muur.

Wie had in de feestvreugde kunnen vermoeden dat niet erg ver van hen vandaan een paar jaar later wederom prikkeldraad voor kampen werd gespand en honderdduizenden mensen onschuldig en weerloos werden gemarteld,
verkracht en vermoord.

De enclave Sebrenica. VN legers vrijheidssoldaten stonden machteloos toen Serviers voor het het oog van de hele wereld de moord op duizenden moslims
ten uitvoer brachten.

Het Midden Oosten , een orkaan van vuur barstte los over Bagdad, waar gestreden werd in de naam van God welke naam deze ook mag dragen tot welk
een schande, in de naam van liefde hele steden werden platgebombardeerd.

Palestina, de door Israel verwoeste natie waar de wil van het volk nog steeds sterk genoeg is te blijven streven naar een eigen staat, en het recht en erkenning die er niet is geweest sinds hun land werd verdeeld en afgepakt in de naam van een andere wereld macht.

De aanslagen op de Twin Towers. De oorlog gaat door in alle uithoeken van de wereld en word gejaagd op de "Terroristen van het Kwaad" die elk moment ergens ter wereld weer kunnen toeslaan.

Extremisme, de vorm die leidt tot geweld haat en oorlog , laat ook hier zien dat geen enkele natie hiervan bespaard is gebleven. De slachtoffers van de holocaust zwijgen voor altijd....en wat heeft de geschiedenis geleert . dat wat men niet wil dat wat hen geschied dat ook een ander niet aan te doen, het verleden te vergeven en samen te werken aan een humane wereld waar de rechten van mens worden gerespecteerd en een ieder vrij is te werken aan een wereld van voorspoed en geluk.

Vrede, is dit een prijs die betaald wordt met bloed, het bloed van ontelbare kinderen, vrouwen , mensen die niet anders willen dan overleven en nooit hebben geweten waarom zij werden aangevallen. Hoor hen stemmen "God waarom?

Gelukkig is er nog hoop en als je goed om je heen kijkt is er meer liefde dan je hart kan bevatten, immers als er geen liefde was dan was deze wereld niet de wereld waarin mensen met andere insrumenten werken dan de instrumenten van haat en geweld, de instrumenten van het hart, verdraagdzaamheid, mededogen, saamhorigheidsgevoel, eenheidszin, vrede, hupvaardigheid en liefdevolle steun aan allen die in nood verkeren, gebed en meditatie voor een betere wereld en het geloof waarin alle volkeren in hen geen verschil in kennen ..in de God van Liefde en Vrede, welke naam deze ook mag dragen. die ons vraagt vrede te sluiten te beginnen in ons eigen hart en te vergeven wie onrecht heeft gedaan hoe moeilijk dat ook kan zijn.

De zon schijnt zo mooi en vredig vandaag . 5 mei , bevrijdingsdag.. de dag van de vrijheid en iedereen zal het weten, maar niet iedereen staat er bij stil, dat deze dag meer betekent dan een leven...omdat het een dag is om te beseffen hoe kostbaar vrijheid is, welke ontelbare offers er zijn gebracht en hoeveel bloed er heeft gevloeid opdat wij vrij en gelukkig mogen zijn..
in een vrije wereld zonder onderdrukking.

Laat het ook vandaag 5 mei zijn dat er vrede is, Laten we vandaag niet zomaar voorbijgaan, jong en oud, wie of waar je ook bent en in welk land je mag zijn geboren..Volkeren van de aarde, laten we deze dag aangrijpen om een nieuw begin te maken, vandaag nog... allemaal, om samen te werken aan een humane samenleving van begrip liefde en saamhorigheid.voor het geluk en welzijn en de vrede , het hoogste goed van ons allemaal.

Stan Rams

"after the bitter tears of heaven again washed away the blood coloured earth.. Heaven smiles again so bright giving us all a new chance to fulfill our highest aim at each days new rebirth... to open hearts to love and peace as blessed we shall will be in the name off the God off Light an peace of us all".D

Schrijver: Stan Rams, 20 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: vrijheid

4.5 met 22 stemmen 212Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)