Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ma-trix

Aan Hare Majesteit de Koningin,
Aan de Financiële en Politieke Machthebbers.

Aangezien uw belastingdienst blijkbaar niet genoeg geld bijeenschraapt uit dwangbevelen en het aanleggen van duimschroeven bij hard werkende ondernemers, die u daarmee tracht te degraderen tot geldverzamelrobots, een tactiek waarmee de Shylocks en Scrooges van de wereld al sinds mensenheugenis de duivel in leven houden, en die u nu hebt verheven tot een door de overheid gesanctioneerd en met overheidsmachtsmiddelen ondersteund geestelijk martelinstrument, dacht u er blijkbaar goed aan te doen om ook mij in uw routine op te nemen.

Onder de voortdurende dreiging om de aansluiting met de economische (en daarmee machtige) heersers van de huidige wereldorde te missen, heeft ook Nederland zich gedwongen gevoeld om aan de stuurloze en redeloze economische groeirace mee te doen.
Zogenaamd met fiat van de bevolking, die door middel van 1 maal in de 4 jaar een hokje rood te kleuren wordt geacht in te stemmen met de maatregelen die daarna en daarachter en desondanks worden bekokstoofd door een stelletje omhooggevallen (vanwege leeghoofdigheid?) pubers die een spelletje monopoly hebben geleerd en een cursus sluwheid hebben gevolgd, wordt een 150-tal colbertjes en mantelpakjes uitgedeeld aan de door de grootste gemene deler uitverkoren huichelaars en hypocrieten die voor deze vierjarige periode de eeuwenoude koehandel van compromissen mag continueren.

Dit alles onder het alziend oog van de internationale politieke status quo, waaronder de ogen van enkele Big Brothers, die niet (zeggen te) weten zelf ook onder curatele te staan van enkele zeer rijke en machtige marionetspelers waarvan we de namen en gezichten nooit zullen kennen.
Dus ik heb ingestemd met het belastingsysteem. Ik heb (bij implicatie) dit belastingsysteem en de gang van zaken op elk gebied dat door de overheid wordt uitgevoerd mede ondertekend?

Dit stinkt, dit systeem. Dit is pure en demonische volksmanipulatie.
Wie laat zich anno 2006 nog wijsmaken dat democratie (een systeem bedacht door Grieken!) en de daaruit voortgesproten uitwassen van economische waandenkbeelden niet hetzelfde is (in een goedklinkend muzak-jakje gestoken) als de boven het water uitstekende wassen neus van een ijskoud en nietsontziend monster dat mensen beschouwt als bladluizen om uit te zetten op de betonnen tuinen van kantoorkolossen en ze minstens acht uur per dag uit te melken.

Nee, er is iets mis gegaan, grondig mis. De fundamenten zijn rot en iedereen weet het en voelt het. Maar niemand kan en wil er iets aan doen.
Wat is namelijk het sluwe van de jongens en meisjes (waarom niet?) achter de schermen, zelfs achter uw schermen? Dat ze zelfs, via u en uw medewerkers, de schoolboekjes samenstellen en screenen die de inhoud mede bepalen van de hersensequensen die in de hoofden van de (vanaf hun 18-e stemgerechtigde) onderdanen (weest onderdanig, gij ledematen, wordt nooit hoofd, op sanctie van excommunicatie) worden gezaaid om meer van dezelfde vruchten voort te brengen.

Ik doe niet mee, en stel u en uw politieke collega's hierbij een korte, gratis cursus voor die de volgende vijf vaardigheden aan uzelf en uw medewerkers zal trachten over te brengen:

Het beginnen te denken vanuit andere premissen.
Langs andere paden dan de schoolboekjes-spoorboekjes van de bewust aangebrachte massahypnose der eenzijdig gemanipuleerde en geïnterpreteerde geschiedenis.

Het leren vinden van methodes van denken (en deze in de praktijk te gebruiken) die dwars door drogredenen en op valse uitgangspunten gebaseerde conclusies heenkijken naar de werkelijke oorzaken en mechanismen die ons individuele en collectieve leven beheersen.

Het ontwikkelen van mentale en emotionele standvastigheid om uzelf zoveel mogelijk te onttrekken aan de dictatuur daarvan.

Het leren vinden en hanteren van enkele werkelijke principes, zelf onderzocht en bewezen, die uw maatschappelijke en persoonlijke leven in staat stellen om het hoofd te bieden aan die vormen van onrecht en manipulatie die u, zonder uw eigen persoon (of familie) in groot gevaar te brengen, aan kunt kaarten en rectificeren.

De kern van deze cusus is het uzelf en anderen onophoudelijk stellen en beantwoorden van de vraag:
WAAROM, WAAROM, WAAROM
Wat is de werkelijke rede onder de standaard-aan-lastige-klanten-te-geven-rede van de situatie die nu voor me ligt.

In afwachting van uw antwoord
Hoogachtend
Peter Anders

Schrijver: Peter Anders, 24 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 1 stemmen 432Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)