Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Was Jezus een homo?

De weblogindustrie groeit als een met groeihormonen volgespoten varken.
De nieuwe logs vliegen als tv-commercials om je oren.
Je komt van alles tegen als je de moeite wilt nemen daar een kleine studie van te maken.

Wat bezielt sommige mensen. Wil ik echt weten dat Henkie.web.nl zijn duiven al jaren voert om te voorkomen dat ze doodhongeren? Of dat Magda.web.nl een logje maakt met de mededeling: “vandaag even een kort logje..tot morgen.”
En wil ik echt weten dat Chocolade.web.nl vandaag 'spinazie on the rocks' eet?

Om toch aan de benodigde hits te komen, want daar gaat het om in webland, trachten velen zich te onderscheiden.
Hits! Lezers scoren! De kick van elke weblogger. Daarom gaat het om pakkende titels, smaakmakende teksten en scorende plaatjes.
Dan kom je al snel terecht –waar anders zou ik zeggen- in de seksindustrie. Dan produceer je 18+ verhalen. Piemelende en dozende pogingen om met veel glij- en geslachtsmiddelen de smachtende doelgroep naar je web te lokken. Dat je dan aan het eind van de dag kan verzuchten:”Yes, drie hits meer dan gisteren”.

Oké, niemand heeft een seksweb natuurlijk. Te vulgair. Erotisch web! Klinkt al een stuk socialer. Je roept toch ook niet lul als je voor hetzelfde geld genitaliën kunt zeggen?

Ik heb zo mijn bedenkingen tegen erotische webs. Volgens mij is al die sekssmurrie al een tijdje achterhaald. Het is sowieso al het meest overschatte entertainment aller tijden. Wat scorend vermogen betreft, lopen de kijkcijfers al een tijdje achteruit in die sector maar ik zou er een statistisch onderzoekje op los moeten laten om dat met bewijzen te staven.

Nee, als je echt wilt scoren met je web vermijd je het erotische. Een etherisch weblog! Dat heeft de toekomst. Het maakt niet uit of je logje dan over de hond van nicht Gerda gaat of dat je diepgaand ingaat op het gegeven dat het vandaag buiten kouder is dan op straat. Als je TITEL maar etherisch klinkt.

Voorbeeld? Als je in je log niets anders weet te schrijven dan dat je kanariepiet de geest heeft gegeven en dat de begrafenis nog behoorlijk winderig was voor de tijd van het jaar, geef dat log dan in ieder geval een pakkende etherische titel mee. Deze zou heel goed kunnen: “Zijn de chakra’s bestand tegen de hedendaagse plensbuien?” Of: "Is TL licht goedkoper dan het licht van je aura?” Deze kan ook: “Ingestraalde wodka werkt zuiverend op de lever”.

Als je echt veel meer lezers wilt trekken ga je iets verder:
“Was Jezus een homo?”
Of: “Archeologen ontdekken darkroom in Vaticaan”
Niet dan? Zulke titels gaan lopen hoor. Rennen! De googlemaffia weet niet hoe ze het heeft met dit soort titels. Het linken neemt apocalyptische vormen aan, zal ik maar zeggen. Je weblog wordt van alle kanten besprongen door de etherische hemelzoekers die zeker weten dat er “iets” is “daarboven” maar toch nog even wat extra zekerheid in jouw logje hopen te vinden.

Dat alleen de titel pakkend is, maar je verhaal zelfs niet acceptabel voor een schoolkrant maakt niet uit. Je scoort! Je hebt hits! Vandaag ben je tweehonderdzestig keer bekeken. En daar gaat het om!
Succes!

Schrijver: paco, 3 november 2006


Geplaatst in de categorie: internet

3.6 met 9 stemmen 3.030Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
bassiedeboer.nl/mopperpot
Datum:
6 februari 2007
Email:
deboerbassiedeboer.nl
het maakt me niks uit of mensen mij hitten, als die paar voor wie ik schrijf er maar van genieten
www.bassiedeboer.nl
voor het geval je me wil hitten
Naam:
Fred
Datum:
21 november 2006
Met mij erbij is dit proza 109 keer bekeken, ondanks de titel. Weet je Paco, als je echt wil scoren, dan vraag je je af of Allah (net als Sinterklaas) een kindervriend is/was, en Mohammed het verlengde van zijn ego.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)