Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Waarom Cat Stevens Moslim werd

Wat er over Moslims in het nieuws verschijnt, is in de regel niet veel goeds. Er hoeft maar een cartoon van Mohammed in de krant te staan of de hele Islamwereld is weer diep beledigd en begint te dreigen met moord en doodslag.
De Paus komt met een citaat van een of andere keizer die al 500 jaar dood is en wederom zijn ze buiten zichzelf van woede. Men kan wel zeggen dat de Islam een wraakzuchtige en intolerante godsdienst is. Er hoeft niks te gebeuren of ze komen weer met hun heilige oorlog aanzetten.

Opeens begreep ik waarom de in de zeventiger jaren wereldberoemde zanger Cat Stevens tot ieders grote verbazing Moslim werd. Hij zong immers: 'I'm gonna get me a gun. And all the people who put me down, better get ready to run.'
Met andere woorden: het zat er al vroeg in en hij zocht een bijpassende godsdienst...


Zie ook: http://www.outsider.web-log.nl

Schrijver: Outsider, 2 december 2006


Geplaatst in de categorie: religie

2.2 met 8 stemmen 11.641Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
11 november 2008
Ja, wat er in de media verschijnt over de Islam, zoals steniging van overspelige vrouwen in Somalië, ophanging aan hijskranen van homoseksuelen in Iran, arrestatie van een onderwijzeres in Sudan omdat ze een speelgoedbeertje Mohammed had genoemd,de moord op Theo van Gogh, de aanslagen in New York, Washington, Madrid en London, ja dat haat ik inderdaad ja. Maar ik weet heel goed dat dit uitwassen zijn van mensen die niet deugen en dat het niet veel met de Islam te maken heeft. Ik heb geen hekel aan Moslims in het algemeen en aan Cat Stevens ook niet, ik heb ook wel muziek van hem. Dus niet te snel conclusies trekken over mij want dan ben je zelf kortzichtig.
Naam:
peace
Datum:
9 november 2008
Email:
seroxhotmail.com
Wat kunnen mensen toch kortzichtig en hatelijk zijn, zie stukje hierboven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)