Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

CHRISTELIJK LEVEN

Wat bedoelt men eigenlijk met christelijk leven? Is dat volgens de bijbel leven en daar ook geen letter van af wijken? Of is dat vaak naar de kerk gaan en daar ook niet van af wijken? Of is het beide?

Ik vraag mij dat af, omdat ik vaak hoor dat je volgens de bijbel moet leven en daar ook niet vanaf moet wijken, sterker nog, je mag daar niet van af wijken. Met zo’n opvatting heb ik altijd grote moeite, want ik vind christelijk leven iets heel anders: geven om een ander, je inleven in een ander, samen huilen, samen lachen, er gewoon zijn voor een ander.
Het maakt mij niet uit of iemand dagelijks, wekelijks of misschien wel nooit in de bijbel leest; het gaat om de persoon hoe hij of zij in het leven staat en met anderen omgaat.

Een kerk is een gebouw dat voor mensen, die daar behoefte aan hebben, een centrale rol speelt in hun leven, maar het blijft – in mijn ogen – een gebouw. Het moet niet zo’n rol spelen in het leven dat je er naar toe moét gaan.
Blijf gewoon jezelf, help anderen als jij dat wilt en geloof je in God dan is dat goed in jouw leven, maar verwacht dat niet van alle andere mensen, die geven hun eigen invulling aan hun leven.

Schrijver: Klaas van Eijbergen, 17 april 2007


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.6 met 9 stemmen 464Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
an
Datum:
1 juni 2007
Email:
an.terlouwhetnet.nl
Weet je Klaas, en zijn volgens mij meerdere soorten Christenen, er zijn er die alles volgens de bijbel doen en er zijn van die mensen die laten wéten alles voor de kerk te doen, alsook het geloof, maar daar zitten dan dermate grote verschillen in, dat ik niet meer begrijp waarom er zoveel verstoppertje gespeeld moet worden. Ik heb een hekel aan liegen en aan huichelaars. Er zullen best wel 'goeien' tussenzitten, maar die moet je écht met een lantaarn; wat zeg ik met een compleet energiebedrijf opzoeken hoor. Je hebt het erg goed neergezet.Pet af (haha en ik benniet christelijk en héb niet eens een hoed)
Naam:
Lode
Datum:
21 april 2007
. . . en toch zijn er Christenen die graag naar de kerk gaan, zoals postzegelverzamelaars elkaar ontmoeten en praten over de kastelenserie uit 1957, praten zij daar over Christus en datgene wat hij destijds verkondigde.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
18 april 2007
Email:
ag.schulztiscali.nl
...en zo is het m.i. ook - jij verwoordt wat ik al jaren in praktijk tracht te brengen maar moeilijk met zo weinig woorden weet te omschrijven.
Hulde!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)