Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Schoonheid

Ik ben laatst op kraamvisite geweest en heb een heuse baby mogen bewonderen. Een pracht exemplaar; zo uit de doos zal ik maar zeggen. Alles erop en eraan, gezond wolkjesvlees, nog geen extra gaten erin en - wat me nog het meest opviel - geen snoertjes uit de oren.

Ze worden gelukkig dus niet met die dingen geboren. Dit is nog gewoon een mens volgens de bouwtekening. Helemaal gaaf en dat zie je niet veel meer. Hoeveel mensen kom je op straat nog tegen zonder snoertjes uit de oren? Je kunt ze op de vingers van één medewerker uit de houtzagerij tellen.

In de leeftijdscategorie tot 40 jaar lopen ze met snoeren uit de oren vanwege de MP3-muziek die permanent een onderdeel van hun levenspad schijnt te zijn. In de klasse 40 tot 60 dienen de snoertjes vooral de zakelijke mobiele telefoon. Die horen dus ook niets meer.

Vanaf een jaar of 70 dienen de snoertjes het omgekeerde doel, namelijk om beter te kunnen horen. Resteert de club 60 tot 70 jarigen die zich hopeloos verstaanbaar probeert te maken.

Maar goed; zo’n kind moet natuurlijk gedurende het leven worden verfraaid. Het begint met een oorbelletje. Dan wordt een kleine piercing gezet en een mooie tatoo midden boven de bilnaad volgt. Wat later worden de lippen opgeblazen en tieten gelift.

Afgezien van de snoertjes sjouwt de gemiddelde mens uiteindelijk zo’n 5 kilo ijzer mee aan piercings, nieuwe heupen, knieën en botbreukherstelwaren, 3 liter Oost-Indische inkt aan tatoes en 2 mud aan botox en siliconen. We zitten toch raar in elkaar. Worden we zo mooi geboren, maken we zelfs daar een zooitje van.

Aan de meet moeten we eerst worden ontmanteld voordat we de eveneens door onszelf vervuilde grond in gaan. Zelfs die grond wordt schaars. Inmiddels wordt er serieus nagedacht over de invoering van een verwijderingsheffing voor elk nieuwgeboren kind.

Schrijver: Vakantieschrijver, 15 augustus 2007


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.0 met 15 stemmen 2.013Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)