Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lappendeken

Geloof is, in mijn ogen, een lappendeken, want er zijn zoveel geloven in deze wereld dat het overzicht soms even zoek is.
Mijn ervaring met geloof is dat elk geloof wel iets heeft wat mijn interesse wekt. Eén wereldgodsdienst is niet echt aan te wijzen, wel een geloof die veel (papieren) aanhangers heeft.

Persoonlijk zou ik iedereen een lappendeken geven en hopen dat ze daarmee gelukkig worden. Ook die mensen die zeggen niet gelovig zijn en de mensen die in iets geloven. Elk lapje staat weer voor een ander geloof of voor iets, ook is er een niet-gelovig lapje want als je zegt dat je nergens in geloofd hoor je in die lappendeken thuis.

Geloven is een moeilijke zaak. Doe je dat thuis of in een kerk of thuis en in de kerk. Geloof je alles of geloof je selectief. Geloven is aannemen, neem je ook alles aan wat er in de bijbel staat of doe je dat ook selectief. Voor mij is de bijbel een historisch document met kernen van waarheid, net als de koran een historisch document met kernen van waarheid is. Wel heb ik respect en waardering voor mensen die de bijbel en de koran als vaste waarde in hun leven meenemen.

Ik geloof in God, in de mensheid en in mijzelf en ben blij met de lappendeken van alle geloven om mij heen, want zo kan ik als een religieus mens door het leven gaan die waardering heeft voor een ieder die zijn of haar geloof op gepaste wijze uitdraagt.


Zie ook: http://www.klaasvaneijbergenonline.info

Schrijver: Klaas van Eijbergen, 10 september 2007


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 2 stemmen 321Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)