Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

stalkin galloways

Ik heb niks tegen loslopende runderen, integendeel, ik ben voor de vrijheid, maar er is een maar. En die maar houdt in dat als de runderen hun vrijheid mogen behouden ook alles wat er vrij rond losloopt daar geen hinder van ondervindt. En dat is nu precies waar ik iets tegen heb, een drol zo groot als mijn hondje midden op het wandelpad met een zwerm strontvliegen er rond en dat enorme beest dat ergens verscholen (zo laf is hij wel) onder een boom staat en mij met die stomme neuspiercing vreselijk arrogant aankijkt met een blik van doorlopen! Ik ben hier aangenomen om te grazen, ik dien hier voor iets nuttigs, niet zoals jij, jij wandelaar!

Daar heb ik iets op tegen.
Net zoals tegen een ander lid van die bende (ze zijn met zes) dat denkt dat wij (mijn hondje en ik) het gezellig vinden dat hij een eindje meeloopt.
Ik heb niks tegen dat beest te vertellen, het stinkt uit zijn bek en die rotstaart werkt als een gesel tegen mijn rug. Daarbij wil mijn hond zijn gezag ook laten gelden en blaft zodanig lang dat er stoom uit dat monster zijn neusgaten begint te komen als teken van aanstormend geweld en ik in paniek met hond in de binnenzak het pad afren tot aan het koeienpoortje. Eenmaal veilig daar steek ik mijn tong naar hem uit, belachelijk, maar kan ‘t niet laten, geeft me een kleuterkick.

Terwijl het zweet op mijn voorhoofd parelt en mijn knieën nog knikken moet ik ook nog een route terug naar huis bedenken zonder één van de andere vier (van die zes) tegen te komen en hetzelfde scenario nog eens over te doen.
Ik heb niks tegen dieren die loslopen, versta me niet verkeerd, maar van de volgende drol maak ik een boemerang, tenslotte was ik er eerst, de wandelaar in de tijd dat ze de runderen nog niet hadden aangenomen bij de groendienst, eerlijk is eerlijk.

Schrijver: jandeb, 12 november 2007


Geplaatst in de categorie: dieren

2.8 met 4 stemmen 474Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)