Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Politie op de bon

‘Het is gewoon met twee maten meten’
Boos vertelde de man me opnieuw zijn verhaal. Dat hij op weg naar een afspraak met zijn dochter in Amsterdam door een ongewone file te laat zou komen. Bij Diemen wilde hij even kijken of hij van zijn ongeruste dochter een sms-je had ontvangen. Hij pakte dus zijn mobieltje, dat hij altijd op de passagiersstoel legt, en keek op de display. Op dat moment passeerde hem een volvo politiewagen met vier agenten erin. Hij moest stoppen en was de klos: een boete van 130 euro.
“Maar ik belde niet” was zijn verweer.
“Meneer…”, antwoordde de agent koeltjes, “…alleen het vasthouden van uw mobieltje tijdens het rijden is al strafbaar.”
Zijn protest later bij de officier van justitie mocht niet baten. Inderdaad blijkt het simpele vasthouden van een mobieltje tijdens het rijden al strafbaar, of je er nu mee belt of niet.
‘En…’, vervolgde de man, ‘…ik had nog geen eens een sms-je ontvangen! Oké, voor de wet zat ik fout, maar wat gebeurt me nou deze week, en het is niet voor het eerst… Rij ik 120 op de snelweg, zie ik in mijn achteruitkijkspiegel met grote vaart 4 motorrijders naderen die me zowat van de weg afblazen. Ik kon juist op tijd naar rechts ontwijken. Wil ik als reactie met mijn lichten seinen, zie ik dat het politieagenten zijn. Ze hadden geen zwaailichten aan, maar reden gewoon 180!’

De verontwaardiging van bovenstaande verteller is begrijpelijk. Ook schrijver van dit stuk heeft vaak meegemaakt dat politiemensen in hun auto of op hun motor scheuren over de weg. Natuurlijk, als men onderweg is naar een spoedgeval dan moet de politie snel kunnen rijden. Daar hebben ze zwaailicht voor, dat is voor elke weggebruiker een duidelijk signaal. Maar zomaar scheuren over de weg zonder kenbare aanleiding? Het lijkt er soms op alsof voor politie geen wetten gelden. Terwijl zij een voorbeeldfunctie heeft in het verkeer. Zou dit wangedrag van de politie vaker voorkomen? Zo ja, dan verdient zij een forse bon.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 7 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.9 met 8 stemmen 980Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)