Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De liefdespil

Vrijheid is misschien wel het belangrijkste gevoel dat een mens moet hebben om een voorspoedig leven te lijden.
Vrij zijn van angst is een wezenlijk onderdeel van die vrijheid. Indien we onze medemensen willen waarschuwen voor gebeurtenissen die angst kunnen inboezemen, moeten we bedacht zijn op deze bijkomende effecten. Natuurlijk is het waarschuwen voor naderend onheil belangrijk, vooral als er een ontsnappingsmogelijkheid bestaat. Indien er geen mogelijkheid bestaat om je aan het onheil te onttrekken, heeft een waarschuwing een beangstigend karakter en heeft een negatieve impact op het gevoel van vrijheid. Door onheil uit te spreken wordt angst geactiveerd.

2012, anunnaki, 9/11, geheime wereld, chemtrails, geheimzinnige virussen, bestrijdingsmiddelen in voedsel, GSM -straling, risicovolle vaccinaties, ufo’s, H.A.A.R.P, genetisch gemanipuleerd voedsel, DNA verandering, ”Illuminati”, verschillende “conspiracy sites”.
Dit zijn enkele onderwerpen die regelmatig aan de orde kommen in het magazine Frontier. Een interessant blad dat informatie geeft over onderwerpen die in andere bladen nauwelijks een podiumplaats krijgen.
De waarheid die deze informatie verstrekt is niet absoluut, maar wordt bepaald door het bewustzijn van de lezer. Indien de lezer zich meer openstelt voor deze informatie zal de veelheid van aangedragen feiten het bewustzijn beïnvloeden en acceptatie zonder directe bewijsvoering accepteren.

Als praktiserend medicus ben ik het zeker niet eens over hun opvattingen omtrent de reguliere geneeskunde. Vaak bestaat er een te negatieve benadering omtrent de „evidence based“ medische wetenschap. Natuurlijk bestaan er voor de farmaceutische industrieën grote belangen als een nieuw ontwikkelde pil bij patiënten wordt uitgetest. Maar om te beweren dat de geneeskunde in dienst staat van de farmaceutische industrie is m.i. onjuist. Dat er soms te sterke banden zijn waardoor de artsonderzoeker zich laat inpakken door farmaceuten komt zeker voor, maar wordt niet alleen veroorzaakt door geldelijk gewin. Ook de gedrevenheid van de onderzoeker om een oplossing te vinden voor een medisch probleem speelt een belangrijke rol. De artsonderzoeker heeft daar teveel voor over en omzeilt zijn eigen ethiek.

Ook de bewering dat de medische wetenschap vaak onbedoeld in dienst staat van de eerder genoemde “wereldorde”, een kleine groep van Illuminati die op politiek, financieel en militair terrein de touwtjes in handen heeft, is moeilijk voorstelbaar maar niet ondenkbaar als alle argumenten naar voren worden gebracht.

Angst voor iets onbepaalds wat ons beheerst is begrijpelijk, maar nu we wakker zijn geschud hoeven we niet meer bang te zijn, want bang zijn is iets onbestemds en nu weten we voor wie we moeten oppassen.

De pil die we allen moeten gaan slikken heet liefde. Liefde voor onszelf, liefde voor de ander, liefde voor onze aarde en liefde voor degene die van ons afhankelijk is, maar ook liefde voor onze vijanden, degenen die ons manipuleren en eeuwen lang hebben onderdrukt. Liefde is de kracht van het menselijk wezen dat deze uniciteit vaak vergeet.

Voorschrift van de liefdespil: Gebruik nog onvoldoende bekend.

2007.


Zie ook: http://www.spirituelefilosofie.blogspot.com

Schrijver: J.J.v.Verre, 26 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.6 met 35 stemmen 2.358Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
O.U. Deis
Datum:
26 oktober 2008
Ik geloof dat ik liever zweefvliegles neem dan een abonnement op het blad Frontier!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)