Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Relatie(s); klimaatvluchtelingen (deel 1)

Banden, verhoudingen of misschien wel connecties waaruit je jouw voordeel kan halen, heeft iedereen. Hiervan ben ik wel overtuigd. Dat gaat, als het goed is, over-en-weer! Jij doet wat voor de één en de ander doet wat voor jou. Dit over-en-weer elkaar bijstaan, helpen of assisteren, is niet iets van pas deze tijd of enkele jaren, maar dateert van, heeft z'n oorsprong, begin en wortel natuurlijk vanaf het begin van de mensheid.

De tijd en de daarmee gepaard gaande techniek heeft mensen veel uit handen genomen. De wetenschap, en dan in het bijzonder de geleerden, hebben zo ontzettend veel te berde gebracht en niet alleen aan de orde gesteld, maar ook daadwerkelijk uitgevoerd, met onnoemelijk veel (meer) gemak
voor ons als mensen;

ons schrijfwerk, in welke vorm dan ook, werd voorheen door veel minder mensen gelezen dan nu het geval is.

Sinds de introductie van de computer en zeker sinds de oprichting van nederlands- en gedichten.nl wordt ons werk ook door uitgevers gelezen. Deze neem ik als voorbeeld, daar zij uiteindelijke voor uitgave verantwoordelijk zijn. Zonder een Bezige Bij, Contact of Querido is en blijft het gelezen worden beperkt. Daarnaast zijn er nog vele andere, gespecialiseerde uitgeverijen die allen een deel van de nationale- en internationale pennenvruchten in klinkende munt (proberen) om (te) zetten. Alles valt of staat wat dit betreft met de boeken- en/of bundels kopende lezer.

Het niet-hebben van relaties heeft natuurlijk ook voordelen, maar dat zijn pluspunten die naar mijn mening niet tegen het samenzijn opwegen. Vrij veel heb ik inmiddels geschreven op en mogen publiceren via deze site. Dit heb ik altijd met plezier gedaan en hoop ik bovendien nog decennia te mogen blijven doen. 'k Beleef er plezier aan. 't Is bovendien af en toe een uitlaatklep.

Schrijver: Annejan Kuperus, 25 november 2008


Geplaatst in de categorie: wetenschap

2.8 met 4 stemmen 286Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)