Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Beste God

Is het niet idioot dat ik u schrijf? Mijn verstand zegt dat u niet bestaat. Aan de andere kant spreekt mijn hart soms andere taal: er zou Iets of Iemand zijn. Ergens.
‘Ik geloof in God, behalve als ik kiespijn heb.’ Dit zei ooit iemand toen hem gevraagd werd naar zijn geloof. Als het te pas komt geloven mensen maar al te graag in u. Als het ongelegen komt doet Homo Sapiens u in de afvalbak.

Veel hedendaagse mensen stellen geloof in een God gelijk met geloof in sprookjes. Aan de andere kant zijn er ook veel mensen die geloven dat u de aarde in zes dagen schiep. Oerknal en evolutie? Onzin, vinden ze. Ondanks alles bid ik toch tot u of tot uw zoon. Hoewel de laatste tijd minder vaak.
Er zijn weinig van mijn – ongeveer - veertigduizend gebeden verhoord. Een paar. Toen mijn jongste broer op sterven na dood was door kanker, bad ik: ‘God neem hem.’ Wel, dat deed u onmiddellijk, diezelfde nacht nog. Dit herhaalde zich met mijn hondje dat te oud was om te kunnen lopen.

De Bijbel leert dat geloven geen weten is, maar er is – ik kan er niet onderuit - zoveel bewijs dat Uw Woord logenstraft. Over Darwin, de fossielen en Newton hoef ik u niets uit te leggen. U bent alwetend, dus... Toch wil ik tegen beter weten in geloven. Waarom eigenlijk?

De kwestie van de rechtvaardigheid… O God, wat een ellende... . Mannen en vrouwen die onschuldig op de brandstapel terecht werden gesteld. Kleine kinderen die werden vergast, snakkend naar lucht en naar hun moeders die krijsend van verdriet ruw van hen waren gescheiden. Weerloze kinderen die gedwongen worden om andere kinderen te doden. Ouders die hun eigen kinderen mishandelen. Een oma, eens trots moeder, die nu kind is maar dat zelf niet weet. Hoe vallen dit soort gebeurtenissen te rechtvaardigen, God? Wat voor zin kan lijden hebben voor een klein kind dat kanker krijgt en onder zware pijnen moet sterven? Dat kan alleen als dat kind nu bij u aan uw zijde leeft en een tweede kans op eeuwig leven krijgt. Is dat zo God?
En hoe zit het met de daders? Hoe kan het bestaan dat Mengele – de nazi kampbeularts- nog lang en gelukkig leefde na zijn wandaden? Hoeveel doden moeten Stalin en Hitler en Pol Pot, en al die andere tirannen, sterven om recht te doen? Of komen zij ook in uw hemel God, nadat uw zoon hen heeft vergeven?

Ik weet, er is ook veel moois in het leven. Toch blijf ik met die vragen zitten. In de tijd dat uw zoon op aarde rondliep was het zoveel makkelijker om te geloven. Hij deed wonderen en bracht liefde. Kunt u mij geen teken sturen God?

Wachtend op uw antwoord, hoewel ik dat niet mag verwachten,

Vriendelijke groet,

George W.Knottnerus

------------------------------------------------------------
N.B:
Inmiddels ontving George tegen elke verwachting in toch antwoord. Dat zal binnenkort verschijnen op Nederlands.nl


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 31 december 2008


Geplaatst in de categorie: religie

2.8 met 13 stemmen 529Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Bamps Roger Dominique
Datum:
3 januari 2009
Email:
r_b_companyhotmail.com
Op een dag sprak een keizer van Rome tegen een Rabbi:'Wanneer je mij wil laten geloven dat God bestaat,laat Hem mij dan zien!'
"Kom mee naar buiten,dan zal ik U overtuigen dat God bestaat," sprak de Rabbi.
Buiten gekomen verzocht hij de keizer naar de hemel te kijken, maar de zon scheen zo fel dat de keizer zijn blik direct weer naar beneden sloeg, waarop de Rabbi zei: Eerwaarde keizer, de zon is slechts EEN DIENAAR van God en zelfs deze dienaar is te machtig voor U om naar te kijken...
Hoe denkt U dan GOD zelf te kunnen ZIEN?...

God BESTAAT wel degelijk en Hij heeft zelfs een persoonlijke naam..."Jehovah"

Naam:
George
Datum:
3 januari 2009
Beste Annejan,
Of, zoals jij stelt, er geen bewijs is van het bestaan van God...daar wordt heel verschillend over gedacht.
Het zijn niet slechts dommen, kortzichtigen of teleurgestelden die geloven. Vele denkers voeren redelijk overtuigend Godsbewijs aan. Als God feit is geworden maakt dat voor hen geloven in God alleen maar makkelijker. Zoals het voor een kind makkelijker is te geloven in zijn vader als hij weet dat zijn vader bestaat.
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
2 januari 2009
Email:
ajkuperushotmail.com
De Homines Sapientes die Hem, dus God, in de afvalbak doen, hebben naar mijn bescheiden mening volledig gelijk.
Er is geen bewijs van het bestaan van God. Dit is natuurlijk logisch; als er bewijs zou zijn van het bestaan van God, dan zou het hele geloof onderuit worden gehaald. 't Vertrouwen is dan feit geworden. Zodra God een feit zou zijn, is geloof verloren.
Ondanks mijn christelijke achtergrond is God voor mij inmiddels fictie. Wij zijn zelf God; handen en voeten van God. Wij moeten er voor zorgen dat deze planeet in een goede gezondheid blijft draaien. Het gaat niet; lees: nooit, overal even goed, maar toch is het de bedoeling dat wij deze wereld herstellend besturen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)