Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geert Wilders

Het was een treurig beeld. Geert Wilders die met een koffer afreisde naar de andere kant van de Noordzee. Fitna zou vertoond worden voor een aantal Engelse hoogwaardigheidsbekleders. Achter gesloten deuren. Een wat knullige première.

Aangekomen in Engeland kon Wilders meteen weer terug. De Engelse regering had geen behoefte aan zijn aanwezigheid in het land. Hij was een bedreiging.

Toen hij vertrok was al bekend dat hij niet toegelaten zou worden. Tegen beter weten in was Wilders toch in het vliegtuig gestapt. Om een statement te maken. De man die zelf niet meer weet waar tegen hij vecht, blijft de rug recht houden. Tegen onrecht dat nog niet bestond toen Wilders niet politiek actief was.

Ik vroeg me destijds al af, of de Engelse heren die op hem zaten te wachten geschokt waren. Met zijn allen rond een lege stoel, waar Wilders had moeten zitten. Zouden ze op ‘play’ gedrukt hebben? Toch stiekem met rode oortjes hebben zitten kijken?

Maxime Verhagen belde met Gordon Brown. Of dit toch allemaal wel nodig was voor Limburgse Geert?

Nu is Wilders in het gelijk gesteld. De Birkenhead Society, een Britse organisatie die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting, had de beroepszaak namens de PVV-leider aangespannen. Geert is trots en vindt het ‘fantastisch nieuws’. In een reactie zegt Wilders dat dit ‘een winst voor de vrijheid van meningsuiting’ is.

Ik zie die Engelse mannen na Fitna met een glaasje mineraalwater in de hand. Ze hadden de film niet begrepen. Maar goed dat hij achter gesloten deuren draaide.

Schrijver: Jasper Cloosterman, 14 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.2 met 15 stemmen 665Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Koos
Datum:
22 oktober 2009
Dan Meh, wat een onzin! De enige die van Nederland een theocratie wil maken is immers Geert Wilders! Hij wil dat artikel 1 van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt, wordt vervangen door een artikel waarin staat dat de joods-christelijke en humanistische traditie de dominante cultuur is in Nederland. Alsjeblieft, goedemorgen! Eindelijk wakker?
Naam:
Dan Meh
Datum:
16 oktober 2009
Je hebt het er maar moeilijk mee dat de ster van Geert Wilders rijst. Zolang de politiek geen oog heeft voor wat er leeft onder de bevolking, zullen bepaalde politieke partijen op steeds minder pluche kunnen rekenen.

En Gordon Brown mag uitleggen waarom hij het betreurt dat Geert Wilders zijn eigen mening mag ventileren. Is het de politiek correcte dictatuur niet welgevallig?

Democratie en geen theocratie!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)