Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De slag bij Nieuwpoort.

Ik zou de tijd willen misleiden en terug gaan naar het jaar 1600. De slag bij Nieuwpoort. De sublieme strategie waarmee prins Maurits,op weg naar Duinkerken, het oppermachtige Spaanse leger versloeg, in een grote veldslag, op het strand van Nieuwpoort.
Mijn eerste idee was om de figuur van Maurits te benaderen door mij in te lezen in de persoon, om uiteindelijk te kunnen dromen, dat ik een gedeelte uit z’n leven kon meemaken.
Een tweede idee was om een tijdmachine te vinden, die mij naar 1600 kon brengen en mij in de gelegenheid stelde om ook nog op de goede plaats aan te komen. Een reiservaring in de tijd terug; zou ik dat echt durven,als iemand mij vertelde dat er een tijdmachine in zijn laboratorium stond en wachtte op een gemotiveerde vrijwilliger? Mij laten versnellen voorbij de lichtsnelheid, mij door wormgaten heen schieten en hopen dat alles in en met mij in tact zou blijven? Zou ik bij dat ene jaartal blijven of zou ik een andere keuze maken voor een ander jaartal of bijzondere gebeurtenis? Zou ik zelf wel weten dat ik dat ging meemaken als ik in 1600 was aangekomen? Of was ik misschien per ongeluk in het wormgat gedesintegreerd en had geen binding meer met degene die ik was. Wie zou ik zijn als ik in die tijd was aangekomen? Een verschijning uit een ander universum, een onzichtbare entiteit, of zou ik mijn eigen ik hebben behouden en ook de wetenschap wat er na 1600 zou gaan gebeuren?

Ik vroeg me af of reizen in de tijd niet eenvoudiger kon dan de hier boven beschreven mogelijkheden. Hoe dan? Jezelf terug te plaatsen in eerdere levens, of je zijn te versterken en energetisch contact te maken met het ons omringende veld van informatie, om zodoende één te worden met het veld van 1600. De laatste optie leek mij het meest voor de hand liggende en het veiligste. Dus geen tijdmachines, geen regressietherapie en geen moeilijke consequenties van het al of niet voortbestaan van mijn huidige ik, in een vertrouwd universum. Eenvoud zou de uitkomst bieden aan mijn hevige verlangen om 1600 bewust mee te maken. Mijn eigen zijn ging ik versterken om contact te maken met het ons omringende veld van energie. Ik zou mijn ego buiten spel moeten zetten om mijn energetische zelf te kunnen sturen in de richting van mijn doelstelling. Dit lijkt op een paradox om het ego met behulp van het ego te omzeilen.De droomloze slaap, meditatieve hulpmiddelen en informatie van andere tijdreizigers konden mij misschien helpen op weg naar transcendente verplaatsing. Nachtelijke pogingen om in bed aan niets te denken lukten wel, een droomloze slaap, waarbij het zijn werd versterkt, ook wel, maar hoe kon ik weten of ik in mijn droomloze slaap de goede richting op ging. Of ik wel op de golven van de transcendente wind de goede kant op dreef?

Na ruim drie jaar van proberen werd 1600 een door het ego versterkte obsessie, van niet slagen. Alles wat met 1600 te maken had, werd door mij verslonden. De verschillende theorieën die het succes van prins Maurits verklaarden, werden door mij op schrift gesteld.G eluk bleek de belangrijkste factor te zijn bij het verslaan van de Spaanse troepen, ondanks een scala aan noviteiten, die Maurits als legerleider toepaste.

Nadat ik zelfs enkele malen een lezing had gegeven over de slag bij Nieuwpoort, …… werd ik op een ochtend wakker. Moe, zwetend en twijfelend of ik nu had gedroomd dat ik prins Maurits was geweest, of dat ik daadwerkelijk een reis in de tijd had gemaakt en de veldslag in 1600 zo bewust had meegemaakt. Het bijzondere was dat ik dingen had gezien, die in geen boek was beschreven. Ik had het gehele schouwspel vanuit meerdere hoeken en ook vanuit de lucht kunnen gadeslaan, ik had de angst gevoeld in het lichaam van de legeraanvoerder. Ook was het me duidelijk geworden dat de vermeende tegenstelling t.o.v. J.v.Oldenbarnevelt niet klopte met de gevoelens die ik me kon herinneren. Voor mij was het tijdreizen voorbij en ik vermoed dat de optie - je inlezen in de historische persoon - het gemakkelijker maakt om energetisch contact te maken met iets wat in het verleden heeft plaats gevonden. Een zeker weten, dat een droom alleen niet voldoende emotie geeft om zeker te zijn dat een werkelijkheidsgevoel een droom was. De werkelijkheid van tijdreizen zal bestaan uit droomloze momenten, die het zijn de mogelijkheid geven zich te verbinden met energetische veldkaarten, die het verleden en toekomst beschrijven. Deze beschrijvingen zijn holografisch vastgelegd vanuit een meervoudig beleefd universum, dat een tijdskoepel weergeeft van cyclische verschijningen. Elke cyclus verschijnt op elk moment in de tijd in parallelle universa.
De keuze is aan ons die willen weten wat de werkelijkheid is. De werkelijkheid is alles wat we kunnen bedenken, maar ook alles wat we nog lang niet kunnen bedenken.


Zie ook: http://www.spirituelefilosofie.blogspot.com

Schrijver: J.J.v.Verre, 14 november 2009


Geplaatst in de categorie: reizen

2.9 met 14 stemmen 1.815Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Peter
Datum:
18 november 2009
Mooi verhaal.De menselijke geest blijft ons verbazen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)