Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dirk

Er waait weer eens een schrik door Nederland; dit keer door het anders zo vredelievende Urk. Tenminste dat was de gedachte altijd. Als je van een plaats, gebied of land eigenlijk nooit wat hoort in het nieuws dan is dat meestal nog slechter dan wanneer je aan de lopende band slecht nieuws hoort.
Een hecht, zeer streng christelijke gemeenschap zou het liefst de zaak Dirk in eigen beheer willen houden. Helaas was dit te ernstig om in de doofpot te stoppen en dus werd Dirk nieuws. Dirk is in het bos gevonden, dood. Bewerkt met een mes, geschopt en geslagen.
Dat was leuk volgens de dader: het was net als zijn favoriete spelletje op de Playstation 3. Het was behoorlijk echt deze keer. Vreemd eigenlijk dat Dirk na de moordpartij niet gewoon weer opstond. Raar, want op de spelcomputer kun je gewoon weer opnieuw beginnen met de mishandeling. Het was stoer om dit te doen. Immers op de televisie zijn dit soort dingen ook altijd te zien. Minderjarigen gaan met geladen pistolen scholen in om hun minst geliefde leraren een poepje te laten ruiken: hadden de schurken maar niet een onvoldoende moeten geven op de laatste repetitie. Eigen schuld, dikke bult dus.

Bijna elke avond zijn er series als CSI, NCIS, Bones enz enz op de buis. Daar worden per week wel 20 lijken gevonden. Het is allemaal zo verrekte gewoon geworden. We kijken nergens meer van op. Dat pubers een beetje gek in hun hoofd zijn is ook al geen nieuws meer. Dit zou met hun hormonen te maken hebben. Tuurlijk, we geven gewoon de wetenschap de schuld of nog erger, het is een foutje van de natuur.

Na de daad komt de afschuw. Nou ja, afschuw van de burger met goede normen en waarden. De normale burgerij spreekt hier grote schande van en terecht natuurlijk. Waar het eigenlijk om gaat is dat de verknipte jongeren een heel eigen wereldje hebben gemaakt met de gehele dag invloeden van seks en geweld via TV, billboards, spelcomputers, films, muziekzenders en reclame. Zij weten niet anders en kunnen niet anders. Hun wereld is wereldvreemd en zij kennen zeer waarschijnlijk geen berouw. Een levenslange opsluiting zal zelfs de meest verwarde puber niets zeggen, want volgens hem heeft hij niets verkeerds gedaan. De gehele dag ziet de jongens niets anders, dus waarom zoveel aandacht?

Het wordt tijd voor een radicale ommezwaai in het denken dat iedereen zijn gang kan gaan. We moeten de jeugd beschermen tegen de vervuilde buitenwereld. Of toch niet? Wat gebeurt er als we gewoon onze ogen blijven sluiten en deze goddeloze praktijken laten gebeuren?

Schrijver: Harry van der Meulen, 27 november 2009


Geplaatst in de categorie: kinderen

2.8 met 4 stemmen 229Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)