Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Over Dirk 2

Daar zitten we nou. Te wachten op commentaar van Zeegerin,
die haar (zijn) kans schoon ziet te evangeliseren. Wie je ook bent, doe niet zo laf en toon jezelf. Ik doe nu net zoals jij. Een pseudoniem. Laf hè?

Ik ga niet inhoudelijk op je schrijfsel in. Het is vergeefse moeite. Wij zijn naar het evenbeeld van god geschapen. Nou, daar zijn we klaar mee. Lees maar eens goed wat er aan god (en ons) mankeert. Het liegt er niet om. En doe daar je voordeel mee!

En dat de Heer den zevenden dag
't Zweet van zijn voorhoofd gutste
den mens volmaakt dacht, meer dan af,
en van zijn werk ging rusten,
naar mijn idee was dat heel stom,
waarom? 't Zal weldra blijken,
Hij had heel kalm den zevenden dag
den mensch na moeten kijken.
Dan was veel beter ons gezicht,
't gehoor, de reuk, 't is schande,
dat 't grootste deel der menschheid loopt
en eet met valse tanden.
Ik blijf erbij - was d'ouwe heer
niet in zijn stoel gaan zitten,
die zevende dag - de mensch die was
volmaakter potverdikke!
Dat hij 't niet deed, tevreden was,
Daarvoor is slechts één reden:
Hij - schepper van zijn evenbeeld -
heeft nimmer pijn geleden!

Jan C. Maandag

Schrijver: karel kletskoek
Inzender: kees kletskop, 28 november 2009


Geplaatst in de categorie: religie

0.3 met 10 stemmen 240Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Koos
Datum:
29 november 2009
Kletskoek, je doet je naam eer aan. Je gaat immers van een aantal foute vooronderstellingen uit en trekt op basis daarvan conclusies.
1. Het staat iedereen vrij om te schrijven over z'n persoonlijke geloofservaringen. Daar is niets mis mee. Jij laat het voorkomen alsof het iets belachelijks is.
2. Ook mensen, die niet geloven, gebruiken hier een pseudoniem. Je suggereert dat alleen Zegerin dat doet en verwijt haar daarom dat ze laf zou zijn. Als je consequent zou zijn, zou je ook atheïsten die hier een alias gebruiken 'laf' moeten noemen.
3. Je schrijft "Ik ga niet inhoudelijk op je schrijfsel in. Het is vergeefse moeite." Je gaat dus uit van de vooronderstelling dat het geloof iets onzinnigs is, waarvan het maffe karakter niet eens hoeft te worden aangetoond. Het atheïsme zou dus vanzelfsprekend zijn. Lariekoek natuurlijk, want je kunt ook niet bewijzen dat er geen God zou bestaan.

Ik vind jouw schrijfsel een glashelder voorbeeld van de atheïstische arrogantie die je tegenwoordig vaak tegenkomt. Op de keper beschouwd zijn de uitgangspunten van het atheïsme veel onnozeler en onredelijker dan die van het geloof. Ik zou je dan ook willen vragen je nader te willen verklaren i.p.v. af te geven op iemand die je niet kent.
Het is goed dat rabiate vormen van atheïsme worden aangepakt. Zie o.a. www.debeterewereld.nl/Artikelen/2070/G od_is_gek_is_essay_Maand_van_de_Spiritualitei t_2009

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)