Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Wij blijven ook hoor!

President Obama heeft het hoge woord eruit gegooid: Amerika stuurt nog eens 30.000 man naar Afghanistan.
Concreet betekent dit dat er straks 100.000 militairen uit Amerika zullen rondlopen op het zand van Afghanistan. Er zijn erg veel tegenstanders, zelfs uit zijn eigen partij.
Obama is echter een slimme man en kondigt tegelijk het vertrek aan van zijn manschappen in 2011/2012.
Zo zijn beide kampen weer stil en kan het plan doorgaan. Hij wil de oorlog op een “fatsoenlijke manier afsluiten”.

Tja, de Taliban moet verdwijnen maar dit wil nog niet echt vlotten. In een hoog tempo worden nieuwe mannen opgeleid om te vechten tegen de Amerikanen. Zij worden overal ter wereld opgeleid en volgens mij zijn er heel veel jonge mannen die dit wel willen. Kortom, er is geen beginnen aan om hier iets aan te doen zelfs niet met 200.000 man, meneer de President.

Tevens deed hij een dringend verzoek aan de bondgenoten om ook extra troepen te sturen. Dat komt echt heel slecht uit Amerika, want Nederland heeft een tijdje terug besloten om de missie niet te verlengen. De meerderheid van de politiek maar ook van het gewone burgervolk ziet een verlenging niet zitten om nog langer in het stof te bijten.

Maar ja, als Hillary Clinton herself belt met Maxine Verhagen om toch te blijven dan verandert er wel het één en ander. We kunnen toch niet zeggen tegen Obama “zoek het allemaal maar lekker uit, wij gaan niet”.
Die arme Maxine kan dit toch niet zeggen? We willen de belangrijkste natie ter wereld toch niet tegen de kop stoten? Denk toch aan onze export en andere economische belangen!
Nee, dit komt allemaal niet goed natuurlijk. We zullen de komende tijd in het nieuws gaan horen dat na lang wikken en wegen Nederland dan toch de missie verlengt en dat er ook nog eens extra manschappen de paasdagen gaan vieren midden in de bermbomwoestijn. Als Amerika iets wil, wie zijn wij dan als nietig landje om de VS af te blaffen? Dit zal echt niet gebeuren of er moet een wonder gebeuren en Nederland voet bij stuk houdt.

Sinds de hit van Marco Borsato weten we dat dromen bedrog zijn, dus..welke militair wil naar de andere kant van de wereld voor een tijdje?

Schrijver: Harry van der Meulen, 3 december 2009


Geplaatst in de categorie: oorlog

2.8 met 9 stemmen 968Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)