Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lombrives

(voor mijn geloofsgenoten)

Parelend langs de stalagmieten omlaag zing ik liederen uit de oertijd... ...daar lagen zij naast elkaar in opperste eenzaamheid, als mummies in een piramide, ingemetseld en vermoord door een haatdragend geloof, dat nog steeds arrogant en passief-vernietigend zetelt in het zonovergoten Rome.
Ouderwetse kwezels! Miezerige fortuinjagers à la Dagobert Duck! Jezus bedreef de liefde met Maria Magdalena en hun kind Sarah groeide op in Zuid-Frankrijk!
Jezus is geboren in Nazareth en niet die zoetsappige nonsense/poespas, die leugenachtige Bethlehem-verzinsels die ze ieder jaar weer pontificaal herhalen!
Maar, gesluierde duivelaanbidders, de Ware Geest zat in hen en de Geest kent geen dood noch vrees. Het was donker in de grot, de toortsen waren opgebrand en onze kwetsbare lichamen kropen naar elkander toe. Een oude man, ons zeer dierbaar, sprak over de esseense liefde, die alle haat overwint. Hij vroeg ons alle aandacht te richten op Christus, we waren Golgotha genaderd en Hij zou ons volop doorstralen met godskracht.

Ik omhelsde de vrouw die naast mij lag, zij kuste mij en ik kuste haar, terwijl onze tranen vermengd raakten. Wij stierven in elkanders armen, trotse Katharen, nadat de Witte Duif over onze geesten vloog. In de verte hoorde ik een lied over ons, de minzame Katharen, een zielsverheffend lied over eeuwige vrede tussen de mensen, algehele liefde zonder grenzen, zonder tijdelijke scheidingen.

Prompt zag ik een reusachtige, ontzagwekkende engel voor me en die engel had zijn zwaard geheven en voldaan glimlachend kwam hij op mij af en hij ridderde mij en ook de anderen. Wij zijn die nacht geridderd door de engel Michaël. De Liefde Zelf kwam op ons af en Zij vervulde ons en de grot werd een en al Licht en het Licht droeg ons en wij ontsnapten tenslotte in triomf aan onze belagers, verlieten de aarde via de Ware Trooster.

Dat was in het jaar 1328 A.D., dat is nu en dat is voor eeuwig. Bemin ons en bemin uzelf en iedereen, medegevangenen, opgejaagden, deelgenoten van het verzwegen, niet verbasterde, niet winstgevende, onderdrukte Jezusmysterie.

Moge het godslasterlijke Vaticaan vandaag nog door een wonderbaarlijke aardbeving ineenstorten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 december 2009


Geplaatst in de categorie: religie

3.2 met 5 stemmen 277Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)