Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Droom

Normaal doe ik er niet aan ; dromen delen in het publieke domein. Stel je voor dat Jan en Alleman er zijn halve cents esoterische uitleg op loslaat. Er wordt al genoeg gebeunhaasd in de spirituele sector.
Een droom is strikt privé , alleen op je beste momenten geschikt om met je geliefde te bespreken en dan alleen nog als het een droom betreft waarin je er zelf behoorlijk af komt en niet in allerlei compromitterende situaties verzeild bent geraakt, want de geest haalt rare trucjes met zijn huisbaas uit.

Waar háál je het trouwens vandaan? Per nacht verkeer je uren in de meest bizarre decors en in de meest ondenkbare rollen, leeftijden en relaties. En alles in full colour en 3 D. Vaak om snel te vergeten, soms lastig om te onthouden. Het weefsel van de droom is teer en vervliegt meestal in het eerste ochtendlicht.

Maar vannácht was wel heel bijzonder.
Ik was uitgenodigd om te solliciteren als crisismanager bij een balletgezelschap. In de ruimte waar ik binnentrad, zaten héle valse nichten en zéér strenge balletmeisjes met donkere brillen aan een vergadertafel. heel strak voor zich uit te kijken. Een vreselijk vijandige sfeer, waarin ik niet eens verwelkomd of voorgesteld werd. Normaal zou ik geïntimideerd zijn.
Maar nu..

'Wat is dit voor ballentent', begon ik tot mijn eigen verbazing. ' Kan iemand me zeggen in welk wespennest ik me ga steken mocht ik hier überhaupt wíllen werken?
De sfeer sloeg onmiddellijk om in warmte en betrokkenheid. Men schaarde zich vol vertrouwen om de nieuwkomer. Een enkele ballerina wilde zelfs op schoot komen zitten..
Ik had de angel van het probleem in de eerste interventie te pakken.!

De les? Nou, besloot ik vanochtend tevreden, tóch nog een carrière. Ik word crisismanager!
U kunt me bellen. Het tarief is bizar, maar dan héb je ook wat!

Schrijver: trawant, 22 maart 2010


Geplaatst in de categorie: overig

2.2 met 4 stemmen 771Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)