Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Hoppende graaiers

In het bedrijfsleven zitten vele werknemers een functie te hoog, want pas als ze de grens van hun kunnen overschrijden weten ze waar die grens ligt, ze lopen op hun tenen nemen hun stemming mee naar huis waar het gezin onder lijdt. Werknemers concurreren met elkaar, staan onder druk van de bedrijfstop en dat zijn niet altijd de kundigen, eerder de onaantastbaren en daar gaat dit verhaal over.

De carrière mens, de baanhopper gebruikt het bedrijf, meer als gemiddelde werknemer, om er zelf beter van te worden, ze zijn constant bezig met hun positie in de organisatie, alles zogenaamd uit naam van de onderneming maar in hun verborgen agenda staat alleen hun eigen naam, wat goed is voor hun zal ook wel goed zijn voor het bedrijf.

Ze laten anderen het werk doen en strijken in geval van succes de eer op en bij mislukken kiezen ze een zondebok, werken hem het bedrijf uit nadat ze eerst alle schuld op zijn schouder geladen hebben, zo lossen deze egocenters problemen op. Vaak vertrekt de ‘topper’ na drie jaar naar elders voordat hij door de mand valt als minder capabel dan de opgeklopte verwachting. Het zijn netwerkers, die het netwerk voor zich laten werken. De directie haakt niet af met hartklachten, het uitvoerende kader eronder wel.

Bespaar me de mensen die denken dat ze uniek en belangrijk zijn, ze vervelen me vreselijk, niemand mist ze als ze niet geboren worden, zonder Henry Ford was de auto ook verschenen en de relativiteitstheorie was ook zonder Einstein opgesteld en niet eens veel later want dat soort ontwikkelingen hangen in de lucht omdat velen met het thema bezig zijn. Het is nooit de eenzame genie maar een race wie de eerste is, wiens naam aan het werk verbonden wordt.

Samenleving waar schaamteloze groot’verdieners’ de dienst uitmaken ten koste van het welzijn van de mens op de werkvloer, zo is het altijd geweest, alleen de taal veranderd. De adel heet nu werkgever en de slaaf werknemer die zelf mag kiezen waar hij slaaf wil zijn. Hij wordt niet zoals de slaaf betaald met eerste levensbehoeften in natura, maar met geld waarmee hij die noodzakelijkheden zelf koopt en dan is zijn geld op, er is inderdaad niets veranderd.

Sinds uitschakeling van het communisme als stok achter de deur, is de brutaliteit en schaamteloosheid van de graaiers grenzeloos. En wat bedoelen linkse groot’verdieners’, dat zijn er opmerkelijk veel, eigenlijk met links, is dat de snelste weghelft om bij de grote ruif te komen?

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 2 mei 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.2 met 5 stemmen 402Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)