Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Epaterend en energiek; (vervolg (tevens slot) op Boa (in meervoud) in Bommel)

Zoals de door sponsoren gefinancierde flyer reeds aangaf, waren de Kingsnakes niet de enige band op dit bluesfestival. Het podium werd naast deze Bommelse bluesband eveneens door vier andere muziek-kunstenaars in groepsvorm betreden.

Wat al deze muzikanten bindt, is de Afro-Amerikaanse muziekvorm die rond 1900 is opgekomen. The Rhythm Chiefs is een in 2003 opgerichte bluesband. In dat derde of vierde jaar van het nieuwe millennium, afhankelijk van interpretatie, is deze (inmiddels niet meer) jongste bluesband van Nederland opgericht. Naast blues, spelen zij bluegrass, een sub-genre uit de country-muziek dat zijn wortels in Schotland, Engeland, Wales en Ierland heeft liggen. Naast deze stijl verdient The Rhythm Chiefs inmiddels ook haar sporen in rock 'n roll en rockabilly, een mengvorm van rock en country- and westernmuziek. Zeker ook ontwaar je sporen van jazz en funk.

Een andere groep die deze avond muzikale blueskunsten vertoonde, was de Tinez Roots Club. Vertolkers van zalvende rhythm&blues, te gekke soul en wilde, ongetemde rock 'n roll.
Collega-muzikanten van de twee hierboven beschreven bands op het KingsnakesFestival waren afgelopen zaterdag Men Of Considerable Taste, een gelouterde blues- and soulband van internationale klasse en Mike and the Mellotones die aan de top van de Nederlandse bluesscene op z'n Texaans het stof van oude nummers afblazen en -spelen.

Een muzikale, enerverende, boeiende en heerlijke avond in Rossum. Verbluffend en levendig. Dus op naar het vierde. Wij zien er naar uit!!

Schrijver: Annejan Kuperus, 29 september 2010


Geplaatst in de categorie: muziek

0.0 met 3 stemmen 374Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)