Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Doos van Pandora; deel III/III

Sexed-up (gesloten of open?)

Volgens nrc.nl van 13 augustus dit jaar is het onmogelijk dat Kelly is doodgebloed. De hele affaire is sexed-up, aangedikt. Overdreven om het gelijk van massavernietigings-wapens in Irak te staven. Volgens jurist Lord Hutton heeft Kelly zelfmoord gepleegd.

Het naar hem vernoemde onderzoek heeft echter feiten boven tafel gebracht en het licht doen zien die Kelly's zelfmoord ontkrachten. Zo zou hij vanwege een arm- en handblessure te zwak zijn geweest voor het doorsnijden van zijn pols. Bovendien is er voor leegbloeding te weinig bloed aangetroffen. Daarnaast, verre van onbelangrijk, zijn er géén vingerafdrukken op het betreffende mes aangetroffen, terwijl Kelly géén handschoenen droeg. Medische gegevens over Kelly en diens dood liggen onder geheimhouding voor 70 jaar in de archieven.

't Zou goed en mooi zijn als Bagdad zich herstelt op het niveau van eerder Babylon. Op een golf van dit herstel van deze stad recupereert dan langzaam Irak als natie.

Microbioloog en defensie-ambtenaar David Kelly komt er niet mee terug. Tot het jaar van zijn dood in 2003 alles behalve een publieke figuur. Verantwoordelijk voor zijn dood zijn waarschijnlijk Irakezen in Engeland, tegenstanders van Saddam Hoessein, die hem van de troon gestoten wilden zien.

Als aanhanger van het Bahaïsme heeft David Kelly het altijd goed voor ogen gehad: de onderliggende eenheid van de grote wereldgodsdiensten. Religie wordt als geordend, verenigd en progressief gezien. De geestelijke eenheid van de mens.

De Doos van Pandora: gesloten of open?

David Kelly 1944 - 2003

Schrijver: Annejan Kuperus, 15 november 2010


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.7 met 3 stemmen 420Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)