Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Probleemmannen

Mannen zijn van nature trots op hun mannelijkheid en ze overwaarderen hun seksuele prestaties, denken dat ze de mooiste vrouwen kunnen bevredigen, terwijl ze in feite maar een schertsfiguur tonen.
Er zijn veel mannen, die het goed doen in de maatschappij, een redelijk hoge positie bekleden, meer dan genoeg geld verdienen en kunnen pronken met hun verdiende loon omgezet in materie.
Mannen pronken misschien wel meer dan vrouwen, omdat het hen van nature niet eigen is en daardoor onbeholpen en protserig overkomt.
De brave mannen schaken een geschikte vrouw en gaan met hen in de huwelijkszee, ze worden na verloop van tijd vader en gaan routineus verder met hun veilige baan en inkomen om moederlief en hun geliefde kroost te onderhouden. Heel begrijpelijk en niks mis mee, zou je denken, maar zo ideaal zijn die mannen allemaal niet, dat is een fata morgana, een droomoase, waar je als vrouw maar al te graag intrapt, maar later ook gigantisch van terug komt. Omdat ze hun vrouw niet meer hoeven te versieren, doen ze al gauw geen moeite meer, eisen hun seksuele bevrediging en vallen daarna als bevredigde dieren in slaap, een pijnlijk verontruste vrouw klaarwakker naast zich liggend.

Mannen denken als jagers, eenmaal hun prooi binnen, doen ze absoluut geen moeite meer. Wat dat betreft zijn het slappe zakken, impotente naarlingen, verwende, zogenaamde helden.
Verder kunnen mannen erg wreed zijn tegen hun geliefden, fysiek en woordelijk, psychisch en in onmiskenbare gebarentaal.
De loslopende mannen zijn het ergste, die zijn niet echt tot binding in staat, kunnen zich niet echt hechten, zijn in wezen oerbang voor intimiteit en doen alles om tederheid te vermijden.
Ze projecteren hun eigen angsten op allerlei kwetsbare vrouwen, slepen hen gewetenloos mee in hun dolgedraaide zoektocht naar liefde, maar dat loopt altijd mis, want ze kunnen in wezen niet dichtbij zijn, zijn als de dood daarvoor, hoezeer ze ook naar vereniging verlangen, ze kunnen het simpelweg niet aan, niet invullen.

Er ligt een tragische kloof tussen wat mannen verlangen en wat mannen aankunnen.
Mannen zijn veelal te rationeel en dus gevoelloos, wat vrouwen ook niet in hun waarde laat, mannen onderschatten de waarde van de vrouwelijke intuïtie en dat is een schande, want vrouwen zijn naar mijn mening meer met het Oerleven verbonden dan mannen. Het is niet Eva, die gevormd is uit een mannelijke rib, maar Adam, die gevormd is uit een vrouwelijke rib!

Ik geloof in de Oergodin, de Godin van alle leven, de Oermoeder, het Oervrouwelijke, dwars tegen de mannelijke zelfverheerlijking in. Het Aquarius-tijdperk is volop vrouwelijk. Alle tekenen wijzen op de verheerlijking van het Vrouwelijke.
Waar ik dat gekwetst heb, doet het mij pijn. Ik snap dat veel vrouwen afknappen op de moderne mannen, die verslaafd zijn aan hun technische uitvindingen en hun grootheidswaanzin, maar de intieme gevoeligheid kwijt zijn.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 januari 2011


Geplaatst in de categorie: psychologie

2.3 met 9 stemmen 234Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Mohair
Datum:
2 februari 2011
Ik ben nog niet afgeknapt hoor Joanan, op de mannen. het is de tragiek van het leven: mannen en vrouwen zijn naar mijn mening echt verschillend, wat soms misverstanden en frustraties geeft, ondanks dat we, allebei mensen, ook veel met elkaar gemeen hebben. Misschien is het helpend om je als vrouw meer te verdiepen in de man en andersom, maar dan nog.
Ik vind het in ieder geval een mooi streven.(ik weet zo gauw niks anders;-) Verbittering ligt soms op de loer maar dat is geen prettig gevoel om onszelf lang toe te staan, en helpt niets. Bedankt voor je indringende beschouwing!
Naam:
Thea Kuperus-Hulsbus
Datum:
29 januari 2011
Email:
droppiebanjerhotmail.com
'n Verhaal naar m'n hart, het zou het mijne kunnen zijn, prachtig!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)