Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Rebelse popster in pikante lingerie

(voor Dorota (Doda) Rabczewska (15 februari 1984))

Je bent geboren in Ciechanów bij je ouders Pawel en Wanda Rabczewska en je oudere broer Rafal. Je deed aan atletiek en je speelde piano. Tijdens een Europees kampioenschap won je op de 600 en de 1000 meter hardlopen en met kogelstoten. Tijdens een Pools kampioenschap won je brons, maar je verruilde de sport voor een muziekcarrière, waar velen je dankbaar voor zijn.

Als tiener zong je in het Buffo Theater in Warschau en je kreeg zanglessen van de beroemde Elzbieta Zapendowska (1947, Glubczyce). Je werd bekend door je vulgaire, sexistische uitspraken in de Zweedse televisie-serie 'De Bar' en op je zestiende werd je de zangeres van de rockband 'Virgin'.

Op je achttiende verscheen het debuutalbum 'Virgin', met de hits 'Jij bent het' en 'Ik heb alleen jou'. Je bleef ter promotie van de band meedoen aan 'De Bar' en op je twintigste verscheen het album 'Bimbo', een regelrechte bestseller, met de megahit 'Dzaga' (Lekker stuk). Een jaar eerder ontmoette je de (ex)-doelman Radoslaw Majdan (1972, Czczecin) en in de video bij 'Dzaga' heb je sex met hem. Trouwens, je forse decolleté kwam ook terecht in de Playboy terecht. Radoslaw vroeg je tijdens een vakantie in Jeruzalem ten huwelijk en op je eenentwintigste ben je met hem getrouwd. Jij scoorde beter dan dat hij keepte en na drie jaar zijn jullie gescheiden. Je tatoeage 'RM' heb je weg laten maken. Op je rug staan mooie engelenvleugels.

De hit 'Laat me niet vallen' verscheen en je werd lid van de Mensa International met je imposante IQ van 156 en je EQ is evenhoog. Je ging op tournee, 'Teken van Vrede' werd een grote hit en het album 'Ficca' (Vagina) verscheen, wat twee keer platina ontving. Er volgde weer een tournee, maar je moest ineens naar het ziekenhuis, vanwege een tussenwervelschijf. 'Ficca' werd opnieuw uitgebracht, aangevuld met de superhit 'Kans', gemaakt na je rugoperatie. In de video kus je bewust een vrouw, waardoor de media dachten dat je biseksueel bent en dat je dat hebt willen prijsgeven, maar ze mochten er niet over schrijven van de nationale censuur. Het lied won de eerste prijs tijdens het Nationale Festival in Opole. Het album kreeg triple-platina.

Je ging toeren in Noord-Amerika, waar je weer naar een ziekenhuis moest, vanwege je rugletsel. Je verbrak het contract met je manager Tomasz Lubert en je tekende een solo-contract bij Universal Music Polska.
Je solo-debuutalbum 'Diamond Bitch' verscheen, met de tophit 'Katharsis' en het album stond direct op nummer één in de albumparade. Het is geproduceerd door de Zweedse producer Mark Tysper en het bevat twaalf popsongs in het Pools. Een cover werd later veranderd voor de hit 'Geef Nooit Op'. Het album werd, zoals de titel voorspelde, diamant en je ontving maar liefst elf Awards, wat je meteen tot de meest succesvolle zangeres ooit maakte.

Op je vijfentwintigste kreeg je een relatie met Adam Darski (1977, Gdynia), de zanger van de black metal band 'Behemoth'. Hij had geschiedenis en Latijn gestudeerd aan de Universiteit van Gdansk en voor enkele bijbel-belediging had hij in de gevangenis gezeten. Polen wordt dan ook nog steeds door de roomsen geterroriseerd.

Op je zesentwintigste verscheen je tweede solo-album 'The Seven Temptations', met de megahit 'Bad Girls'. Je verloofde Adam kreeg leukemie, maar na een beenmergtransplantatie is hij hersteld. Jullie gingen uit elkaar. Een samenwerking met een symfonisch orkest en koor kwam op een DVD terecht. Je maakte openbaar dat je meer in de dinosaurussen gelooft dan in de bijbel, die geschreven is door dronkaards en hasj-rokers, waarvoor je een boete van 1460 dollar kreeg, terwijl je aan de roomse liefdadigheidsstichtingen het veelvoud hebt geschonken. In Polen kun je voor bijbelkritiek twee jaar gevangenisstraf krijgen, want de justitie daar wordt gedirigeerd door het Vaticaan. Roomse rakkers, arme stakkers! Jezus was een wijnliefhebber en gebruikte inderdaad hasj. In wezen veroordeelt Rome de menselijke Jezus, wat echt een misdadige blasfemie is.

Je trad op in een gouden heksenketel, waar op stond 'The bitch is on fire', je droeg zoals vaak prikkelende lingerie en je hebt een krachtdadige, feestelijke, vlotte stem. Momenteel heb je een relatie met de danser/choreograaf Blazej Szychowskim en hopelijk weet hij je wel te temmen, maar dat zal geen geringe klus zijn, dus wens ik hem alle tactiek toe, die hij daarbij nodig heeft.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 mei 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

2.5 met 4 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)