Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geheime agenda vol droefenis

(voor Lucy Gordon (1980 - 2009))

Je bent geboren op 22 mei 1980 in Oxford. Je ouders zijn Richard en Susan Gordon. Je jongere zus heet Kate.
Je studeerde aan de Oxford High School aan de Belbroughton Road, opgericht in 1875 en daarmee de oudste meisjesschool van Engeland. De dichteressen Jacintha Buddicom (1901 - 1994) en Elizabeth Jennings (1926 - 2001) en de actrices Maggie Smith (1934) en Elizabeth Irving (1904 - 2003) zaten ook op deze school. Voor je diploma had je een als gemiddeld cijfer een negen.

Op je zeventiende studeerde je verder met de vakken biologie, Frans en geschiedenis. In de zomervakanties was je meestal in Frankrijk. In de vierde klas van de Oxford High School ben je ontdekt door een talent-verkenner van een modellenbureau. Je maakte toen met je moeder een bezoek aan de Clothes Live Show tentoonstelling. Je ging werken voor een modellenbureau in Londen en je verscheen op de covers van de Italiaanse 'Glamour' en 'Elle'. Je woonde en leefde enkele jaren in New York. Je verscheen als één van de boegbeelden van het Amerikaanse cosmetica merk 'CoverGirl', opgericht in 1960 in Maryland.

Na de werkzaamheden en feesten in New York verhuisde je naar de modestad Parijs, ook omdat je vloeiend Frans sprak. Je debuteerde in de film 'Parfum' (2001), een film over de mode-industrie in New York, waarin je Sarah speelde. Je speelde dat jaar ook in de romantische komedie 'Serendipity' van Peter Chelsom (1956, Blackpool).
In 2002 verscheen je als Isabelle in het actie-drama 'The Four Feathers' van Shekhar Kapur (1945, Lahore). Je speelde naast Heath Ledger (1979 - 2008), die drie jaar later schitterde in de uiterst ontroerende, homoseksuele film 'Brokeback Mountain'. Heath overleed door een overdosis slaapmiddelen.
In 2005 speelde je Celia Shelburn in 'Russian Dolls' van Cedric Klapisch (1961, Neuilly-sur-Seine). In 2007 speelde je de reporter Jennifer Dugan in 'Spider-Man 3', waarin je speelde naast Kirsten Dunst (1982, Point Pleasant) en Tobey Maguire (1975, Santa Monica). En je speelde dat jaar Kate Hardwick in 'The Last International Playboy' van Steve Clark. In 2009 speelde je een kleine rol in het komische drame 'Brief Interviews with Hideous Men' van John Krasinski (1979, Newton).

Ook speelde je in 2009 met veel liefde en inzet de rol van Jane Birkin (1946, Marylebone) in de film 'Gainsbourg: A Heroic Life' van Joann Sfar (1971, Nice). De opnamen waren veelal in Parijs. De film over Serge en Jane verscheen in 2010 en iedereen was vol lof over jouw enthousiaste betrokkenheid. Je was dan ook niet alleen betoverend mooi, maar ook erg royaal en onzelfzuchtig, je wilde het liefste iedereen zoveel mogelijk aandacht geven.

Op 20 mei 2009 heb jij jezelf midden in de nacht opgehangen in een Parijse herenhuis-flat, die je deelde met de filmmaker/cameraman Jerome Almeras. Kort daarvoor was je zeer geraakt door de zelfdoding van een Engelse vriend en het jaar daarvoor was je collega Heath Ledger door een overdosis bezweken.
Misschien was je wel te lief voor deze wereld en kon je het verdriet over het verlies van deze dierbaren niet verdragen. Het was twee dagen voor je negenentwintigste verjaardag en Jerome lag nietsvermoedend te slapen. Hij is zich werkelijk rotgeschrokken en hij snelde de weg op om hulp in te schakelen, maar geen enkele hulp kon meer baten. Je prachtige lichaam, geest en ziel hing roerloos aan een stom stuk touw. De shock bij Jerome en jouw familie was enorm, maar ze koesterden stuk voor stuk liefdevolle herinneringen aan jouw onbaatzuchtige humaniteit. Daar aan de rechteroever van de Seine liep Magere Hein zwaargebogen en zwaardepressief met zijn nieuwe buit. Zelfs de duivel kokhalsde.
Je liet twee brieven na, één over de nalatenschap van je landgoed en één voor je ouders. Je erfenis was voor je ouders, je zus Kate, je vrienden en Jerome. Het kon hun gestolen worden. Liever hadden ze jou nog één keer levend willen omarmen en nooit meer loslaten. In vele harten is dat dan ook het geval.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 januari 2013


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 148Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)