Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Terneergeslagen weggeglipt

(voor Brenda Benet (1945 - 1982))

Je bent geboren als Brenda Ann Nelson op 14 augustus 1945 in Hollywood. Je studeerde op het Los Angeles City College en je studeerde af aan de South Gate High School. Je studeerde daarna aan de Universiteit van Californië, met als hoofdvak Talen. Jim Morrison van The Doors studeerde ook aan deze universiteit.
Je sprak Frans, Italiaans en Grieks.

De zangeres en jouw vriendin Vicki Carr stimuleerde je in 1962 om auditie te doen voor een show en je werd aangenomen. Daarna kwam je in de soap-opera 'The Young Marrieds' terecht, waarin je de rol van Jill McComb speelde. Daarna speelde je in verschillende komische en dramatische tv-series. In 'Walking Tall' (1973) van Phil Karlson (1908 - 1985) speelde je een barmhartige prostituee..

Op 20 januari 1967 trouwde je met de acteur Paul Petersen (1945, Glendale) en jullie zijn in 1970 gescheiden.

Op 4 juli 1971 trouwde je met de acteur Bill Bixby (1934 - 1993). Bill speelde in vele tv-series, zoals 'The Love Boat', 'Fantasy Island' en 'The Streets of San Francisco'. Hij speelde in 'Clambake' en 'Speedway' naast Elvis Presley. Hij is het bekendste geworden met 'The Incredible Hulk' (van 1978 tot 1982), waarin hij dr. David Banner speelt, die in de Hulk kan veranderen, een uiterst sterk, groen oerwezen.

Je speelde met hem in 'The Magician', 'The Love Boat' en 'The Incredible Hulk'. Op 23 september 1974 kregen jullie een zoon, Christopher Sean Bixby, die op 1 maart 1981 overleed door een zeldzame keelontsteking.
Bill trouwde na jou met Laura Michaels en later met de kunstenares Judith Kliban. Hij overleed door prostaatkanker.

Je speelde in 'I Dream of Jeannie' (van 1962 tot 1970), geschreven door Sidney Sheldon (1917 - 2007) en met Barbara Eden (1934, Tucson) in de hoofdrol. Je speelde in de detective 'Mannix', in de komedie 'My Three Sons', in 'Hogan's Heroes', in de komedie 'De Verkering van Eddie's Vader', met Bill en Miyoshi Kmeki (1929 - 2007) en in 'Days of our Lives' (van 1979 tot 1982).

Na je scheiding van Bill had je een liefdesrelatie met je assistente Tammy Bruce (1962, Los Angeles), een radio-presentatrice en schrijfster, die met jou samenwoonde in je huis te Los Angeles. Jij was 36 en zij was 19.
Je speelde in 'Days of our Lives' niet een populaire rol en dus werd je weggeschreven, tot grote woede van je fans.

Je zoon Christopher was overleden tijdens een ski-vakantie in Mammoth Lakes (Californië), waar je samen verbleef met hem en de acteur Don Edmonds (1937 - 2009). De artsen probeerden hem nog te redden via een beademingsbuis, maar hij kreeg een hartstilstand.
Hierdoor zakte je weg in een onvoorstelbaar donkere depressie. Je probeerde met een hoeveelheid slaappillen een einde aan je leven te maken. Je rouwverwerking werd een doodsverlangen. Tammy was al twee weken uit jouw huis vertrokken om weer op zichzelf te wonen en op 7 april 1982 kwam Tammy kijken hoe het met jou ging en om met jou te lunchen, zoals afgesproken. Je had jezelf opgesloten in de badkamer en je had een paar brandende kaarsen in een cirkel rondom jou geplaatst, een WICCA-beschermingsmiddel. Je ging languit liggen en je stopte de loop van een Colt. 38 kaliber in je mond, waarna je als een leeggezogen geest de trekker overhaalde. Het schot knalde je in één keer naar de eeuwigheid, terwijl Tammy, die buiten naar hulp zocht, zich rot schrok van die onheilsknal.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 januari 2013


Geplaatst in de categorie: idool

2.9 met 8 stemmen 375Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)